Ξεκινά η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΚώστας Αγοραστός: «Δημιουργείται άλλος ένας πνεύμονας αθλητισμού στην Λάρισα»

Ξεκινά η  κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, του κτιρίου αθλητικών δραστηριοτήτων και την ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης.


Σε δηλώσεις του ο  Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου στον χώρο του πρώην ΤΕΙ στη Λάρισα. Δημιουργείται άλλος ένας πνεύμονας αθλητισμού, ο οποίος παράλληλα συμβάλει στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμβάλει επίσης στη διατήρηση και στη διάδοση του αθλητισμού με γήπεδα ελκυστικά, λειτουργικά και ασφαλή. Ευχαριστώ  τις τεχνικές μας υπηρεσίες που έτρεξαν γρήγορα τις διαδικασίες και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη για τη συνεργασία. Αναλάβαμε άλλη μια εύθηνη που δε μας αναλογούσε καθώς η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου. Εμείς όμως επιθυμούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες σπουδών και άθλησης των φοιτητών γι’ αυτό και το υλοποιούμε».

Το έργο  στο συγκρότημα «Γαιόπολις» - πρώην ΤΕΙ Λάρισας - του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προβλέπει την ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου, του κτιρίου αθλητικών δραστηριοτήτων και την ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης.


Ταυτόχρονα στο κλειστό γυμναστήριο οι τεχνικές παρεμβάσεις αφορούν από το παρκέ έως το ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης και αποτελεσμάτων αγώνων, ενώ στο κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων αφορούν στην αντικατάσταση δαπέδων, κουφωμάτων κ.λπ.

Στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή αθλητικού δαπέδου, στην εγκατάσταση δικτύου φωτισμού κ.λπ., ενώ το γήπεδο ποδοσφαίρου θα ανακατασκευαστεί πλήρως σε μικρότερες διαστάσεις ώστε να προστεθούν περιμετρικά διάδρομοι στίβου, σκάμμα για άλμα εις μήκος, βαλβίδα σφαιροβολίας κ.λπ.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr