Κατολισθητικά φαινόμενα στην Ανατολική Αργιθέα αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Σε εργασίες αποκατάστασης  της οδικής ασφάλειας,  μετά τις ζημιές  που προκάλεσε ο Ιανός στην  Ανατολική Αργιθέα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Κατεπείγουσα τοποθέτηση φρεατοπασσάλων για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων που προκλήθηκαν  στην ε.ο. 9 της Π.Ε. Καρδίτσας»,  προϋπολογισμού 420.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: « Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες,  καταγράψαμε όλες τις θέσεις που εξελίχθηκαν τα κατολισθητικά φαινόμενα και προχωράμε σε έργα αποκατάστασης που θέτουν τις προδιαγραφές ασφαλείας προκειμένου να μειωθεί στο μέλλον ο κατολισθικός κίνδυνος. Με ταχύτητα και ολοκληρωμένο σχέδιο, συνεχίζουμε τα έργα   αποκατάστασης  και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Ανατολικής Αργιθέας και  στηρίζουμε στην πράξη τους κατοίκους και τους επισκέπτες  της  περιοχής».

Το έργο

Προβλέπονται  εργασίες οριστικής αποκατάστασης σε σημεία που παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις πρανών ανάντη ή  κατάντη  του οδικού δικτύου της  Ε.Ο. 9 με την μέθοδο των φρεατοπασσάλων που θα χρησιμοποιηθεί στη θεμελίωση των τοίχων αντιστήριξης. Επίσης θα κατασκευαστούν οι απαραίτητοι τοίχοι αντιστήριξης (βαρύτητας)  προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή και ασφαλή λειτουργία της οδού αφού θα επιτευχθεί με τον τρόπο αυτό η συγκράτηση των πρανών.