Tύρναβος: Ξεκινά σήμερα ο τρύγος με Μοσχάτο - Μειωμένη φέτος η παραγωγή



Με ορατές τις επιπτώσεις από τις παγωνιές και τα χαλάζια στις καλλιέργειες, αλλά και με τα βλέμματα στραμμένα στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις, ξεκινά σήμερα στον Τύρναβο ο τρύγος με τις τιμές να αποφασίζονται την ερχόμενη Κυριακή στη συνέλευση των μελών του Οινοποιείου Τυρνάβου.

Αν και οι «μηχανές» του Οινοποιείου άρχισαν να δουλεύουν τις προηγούμενες ημέρες για να παραλάβουν μικροποσότητες σταφυλιών που χτυπήθηκαν από χαλάζια και παγετούς, σήμερα ξεκινά και επίσημα η παραλαβή των ώριμων σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου από παλιές απότιστες και νέες καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οινοποιείου Τυρνάβου η φετινή παραγωγή των οινοποιήσιμων σταφυλιών είναι μειωμένη κατά 70% και πλέον συγκριτικά με την περσινή χρονιά εξαιτίας του παγετού και του χαλαζιού κατά τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που θα επηρεάσει τις παραληφθείσες ποσότητες.

Αν και το Οινοποιείο σχεδίαζε να παραλάβει 10 χιλιάδες τόνους θα είναι ικανοποιημένο αν λόγω των συνθηκών η παραγωγή κινηθεί στους 7 χιλιάδες τόνους, τονίζει ο διευθυντής Βαγγέλης Σίκαλος.


Πηγη: Ελευθερία (Δημήτρης Κατσανάκης) 


Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu