Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα και αποκαθίσταται η γέφυρα του στρατοπέδου Μαρκόπουλου με νέο έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας



Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δρόμο Λάρισα- Φάρσαλα, σε τμήμα συνολικού μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων, μεταξύ του οικισμού της Χαράς και της πόλης των Φαρσάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, που προβλέπει  επίσης αποκατάσταση της γέφυρας σύνδεσης του Στρατοπέδου “Μαρκόπουλου” με το οδικό δίκτυο των Φαρσάλων.

« Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες  ξεκινά ένα νέο έργο  για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στην περιοχή των Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη καθυστερήσεων και δυσκολιών.  Με συστηματική προσπάθεια και συνεχή δουλειά, ξεπερνάμε τις χρονοβόρες  διαδικασίες, φτάνουμε σε αποτελέσματα, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και συντηρούμε δίκτυα υποδομών που ικανοποιούν τις  καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

Στο τμήμα της Εθνικής Οδού  Λάρισα- Φάρσαλα, μεταξύ του Οικισμού της Χαράς και της πόλης των Φαρσάλων, συνολικού μήκους περίπου 15 χλμ. ξεκινούν εργασίες που αφορούν  την αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας μετέπειτα της αποκατάστασης των πρανών  που ολοκληρώθηκαν από προηγούμενη έργο. 

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

•           Καθαρισμό και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος.

•           Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις - καθιζήσεις.

•           Εργασίες αποκατάστασης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας.  

Ακόμη, προβλέπονται  εργασίες  για την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας σύνδεσης του Στρατοπέδου “Μαρκόπουλου” με το οδικό δίκτυο των Φαρσάλων, καθώς και τεχνικών και οδοστρωμάτων επαρχιακών και δημοτικών οδών. Ενδεικτικά οι θέσεις που θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης τεχνικών και οδοστρώματος,  είναι η Επαρχιακή οδός 33, η Επαρχιακή οδός 38, η Επαρχιακή οδός 41, η Κοινοτική οδός Κ16, η Κοινοτική οδός Κ58.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν, είναι:

•           Εκσκαφές, εκβαθύνσεις ρεμάτων, κατασκευή επιχωμάτων, καθαρισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.

•           Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα - λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε αγροτικές - δημοτικές οδούς.

•           Κατασκευή μανδύα από οπλισμένο σκυρόδεμα για την ενίσχυση/ αποκατάσταση βάθρου γέφυρας, εργασίες αποκατάστασης επιφανειών σκυροδέματος

•           Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων,

•           Εξυγίανση - αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr