Συγκλονίζει η 27χρονη που έσωσε το βρέφος στην Ελασσόνα



Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για το 10 μηνών βρέφος που βρέθηκε να μπουσουλάει σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας. Η 27χρονη οδηγός που αντιλήφθηκε το μωρό και ευτυχώς σταμάτησε το αυτοκίνητό της, σώζοντάς το, μίλησε για τη σοκαριστική εμπειρία της.

Η παρέμβαση της 27χρονης που είναι εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, ήταν σωτήρια, καθώς πίσω της ερχόταν ένα φορτηγό.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στον Alpha, δεν κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για ένα μωρό στη μέση του δρόμου.

“Με το που έστριψα για να βγω στον κεντρικό δρόμο, στην αρχή μου φάνηκε σακούλα. Λέω σακούλα δεν είναι. Μετά λέω, γάτα. Η γάτα όμως με το που βλέπει φώτα φεύγει κατευθείαν. Με το που άναψα τη μεγάλη σκάλα των φώτων, είδα το μωρό. Εκείνη τη στιγμή απλά πάτησα φρένο, έτοιμη να βγω από το αυτοκίνητο.

Κατέβηκα αμέσως, είχα το κινητό στο χέρι για να πάρω τηλέφωνο και κατευθείαν πήρα το ‘100’ ενώ είχα αγκαλιά το μωρό. Στο “100” δεν κατάλαβαν αμέσως τι έλεγα, γιατί ήμουν σοκαρισμένη και ακόμα είμαι, γιατί ειλικρινά το μωρό θα του πατούσα…”, αναφέρει η 27χρονη για να προσθέσει πως “ήταν ένα μέτρο μακριά από την αριστερή μου ρόδα…”.

Περιγράφει στη συνέχεια πως φώναζε βοήθεια μήπως την ακούσει κάποιος και πράγματι, την άκουσε ένας περαστικός. “Αμέσως ήρθε η αστυνομία, μέσα σε δευτερόλεπτα”, είπε η 27χρονη οδηγός.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι στο σημείο εμφανίστηκε και η μητέρα του βρέφους, καθώς την φώναξε ένας γείτονας. “Ήταν σε κατάσταση αμόκ, δεν καταλάβαινε…”, δήλωσε η νεαρή οδηγός για να συμπληρώσει: “Είχαμε και οι δύο τον Θεό μαζί μας”.

Τι αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός

“Καίρια, άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της εθελόντριας του Ε.Ε.Σ, Ελένης Γκανάτσιου, η οποία το βράδυ της Τρίτης (28/9) βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα απίστευτό περιστατικό σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας, ωστόσο, η άμεση αντίδρασή της συνέβαλε καθοριστικά στο να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας στις 12:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν είδε το 13 μηνών βρέφος να κινείται ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημα της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε κοντά του, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, καθώς πίσω από το όχημα της ακολουθήσε ένα φορτηγό. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο η αστυνομία και μπήκε αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη ιστορία, ενώ το άτυχο βρέφος επέστρεψε στην οικογένεια του”.


Πηγη: in.gr


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr