Α.Σ. Νίκαιας: Στα 49,5 λεπτά το κιλό έφτασαν τα συμβόλαια για το σκληρό σιτάρι



Άλμα έκαναν οι τιμές παραγωγού και για τα συμβόλαια σκληρού σιταριού στη Νίκαια της Λάρισας, ακολουθώντας το ανοδικό ράλι τιμών που έχει αυτή την εποχή η αγορά.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Αντώνης Ρεντζιάς, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ο Προμηθέας», στη Νίκαια της Λάρισας, «εδώ και 10 χρόνια έχουμε προχωρήσει σε συνεργασία με τη βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα - Κίκιζας για το σκληρό σιτάρι.

Τα συμβόλαια δίνουν μια κατώτατη τιμή ασφαλείας στα 20 λεπτά το κιλό. Τα μέλη μας μπορούν να κάνουν επιλογή και να υπογράψουν συμβόλαιο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να δώσουν την παραγωγή τους.

Αν τρέχουσα εμπορική τιμή πέσει κάτω από 20 λεπτά τότε βγαίνουν κερδισμένοι. Αν η τιμή ανέβει - όπως έχει γίνει φέτος - τότε η βιομηχανία μπορεί να αναπροσαρμόσει τις τιμές προς τα πάνω.

Έτσι η τιμή που ανακοινώθηκε από την εταιρεία για την φετινή παραγωγή είναι στα 49,5 λεπτά το κιλό, κάτι που σημαίνει ότι ο παραγωγός έχει στο χέρι 48 λεπτά το κιλό.

Φέτος ήταν μια χρονιά με πολύ συμφέρουσες τιμές για το σκληρό σιτάρι. Στον συνεταιρισμό έχουν τελειώσει τα αποθέματα αν και συνεχώς έχουμε τηλέφωνα που μας ζητούν να αγοράσουν».

Να θυμήσουμε ότι πριν 15 ημέρες ο ΑΣ Νίκαιας είχε έρθει σε συμφωνία με τους Μύλους Κεπενού για πώληση 1.000 περίπου τόνων σκληρού σίτου στην 53,6 λεπτών το κιλό (τιμή παραγωγού 52 λεπτά το κιλό).

Οι ποσότητες αυτές αφορούσαν προϊόν εκτός των σταθερών συμβολαίων που κάνει κάθε χρόνο ο Συνεταιρισμός με εταιρείες.


Πηγη: agrotypos.gr


Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu