ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: "Δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση"



«Η κατ’ ευφημισμό συνέντευξη Τύπου – ορισμένες ερωτήσεις για το πόσο πετυχημένος είναι τελικά ο κ. Μητσοτάκης παραήταν σκληρές και απρόσμενες – ήταν μία δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε σε ένα κρεσέντο αλαζονείας και υποσχέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε καθημερινή φτωχοποίηση». «Αποτυχημένος», αναφέρει, καθώς «αυτοσυγχαίρεται πως διαχειρίστηκε με επιτυχία τις κρίσεις, αλλά έδιωξε τους υπουργούς που διαχειρίστηκαν την πανδημία που πάλι είναι εκτός ελέγχου και τις πυρκαγιές». «Φοβισμένος», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «αφού δύο χρόνια τσάκισε τους νέους σε πλατείες, τους καταδίκασε σε ανεργία και μισθούς αναξιοπρέπειας, τους στοχοποιεί για την πανδημία και τους πέταξε εκτός ΑΕΙ, τώρα αναγκάζεται άρον άρον να αποσύρει την “μεγάλη μεταρρύθμιση” της πανεπιστημιακής αστυνομίας, γιατί δεν τους βλέπει δημοσκοπικά ούτε με το κιάλι». «Αδιόρθωτος: δηλώνει πως “δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει” αν και ανοίγει αύριο τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν, με 27 μαθητές ανά τάξη, που θα κλείνει εάν νοσήσει το 50%», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζει πως «δυστυχώς είναι ο μόνος» και πως «όλος ο κόσμος ξέρει πλέον πως τα σχολεία αποτελούν επιταχυντή της διασποράς της πανδημίας, αλλά ο ίδιος αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα και να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα». Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «κοροϊδία» αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός «αντί για μείωση του ΕΦΚ καυσίμων, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να πέσουν οι τιμές και των ιδιωτών παρόχων και αύξηση του κατώτατου μισθού όπως κάνουν άλλες χώρες στην ΕΕ, κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ οι πολίτες θα μπορέσουν να πληρώσουν αυξήσεις ως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης».

«Τα καλύτερα βέβαια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ότι δεν είναι διχαστικός αυτός που έχει χωρίσει τους Έλληνες σε δύο κατηγοριών πολίτες», όπως «και ότι επιδιώκει την μείωση των ανισοτήτων, μάλλον με τον νέο πτωχευτικό, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, την έξωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ και την μόνιμη εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων και χορηγών του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως το μόνο που έχει αποφασίσει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι την τετραετία αλλά την υπομονή και τις αντοχές των πολιτών, για να σημειώσει καταληκτικά: «Να είναι σίγουρος ότι σύντομα που θα επιχειρήσει να δραπετεύσει για να γλιτώσει τη ραγδαία φθορά του, θα του δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην απύθμενη αλαζονεία του».


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr