Συνεχίζει τις προσπάθειες ο ΣΘΕΒ για την επίλυση προβλημάτων των επιχειρήσεων της περιοχής Κουλουρίου για θέματα επικοινωνιών και διακοπών στο ρεύμα


Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας των επιχειρήσεων μελών μας από 29 Ιουνίου 2021 αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις τηλεπικοινωνίες, χαμηλή ταχύτητα του διαδικτύου, συχνές διακοπές ρεύματος στο ηλεκτρολογικό δίκτυο ο ΟΤΕ και η ΔΕΔΔΗΕ απέστειλαν απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Σύμφωνα με την επιστολή του ΟΤΕ οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν  στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή έδειξαν ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών με υψηλές ταχύτητες. Ωστόσο, δεσμεύτηκαν πως η περιοχή αποτελεί μέρος του έργου «Ultra Fast Broadband (UFBB)» όπου θα αναβαθμιστούν οι ευρωζωνικές υπηρεσίες στο βάθος της ερχόμενης τριετίας.

Όσον αφορά τις συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας είναι δυνατόν να παρουσιαστούν “βραχείες” ή και “μακρές” διακοπές της τάσης παροχής από διάφορες αιτίες. Πρότεινε τον συχνό έλεγχο και συντήρηση των εγκαταστάσεων, την αγορά και την εγκατάσταση εξιδεικευμένου ηλεκτρομαγνητικού εξοπλισμού».

Τα αιτήματα των επιχειρήσεων της περιοχής Κουλουρίου για βελτίωση του δικτύου τηλεπικοινωνίων και ηλεκτροδότησης για την αδιάληπτη λειτουργία τους αποτελούν προτεραιότητα του ΣΘΕΒ.

Ο ΣΘΕΒ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων αυτών με τους αρμόδιους φορείς με στοχευμένες παρεμβάσεις και συναντήσεις με τους Αρμόδιους προς όφελος των επιχειρήσεων της περιοχής.