Στέλλα Μπίζιου: Συνεχίζεται η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία του ν. Λάρισας


Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζεται τελικά η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του νομού Λάρισας, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει όλες τις αιτήσεις που οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας είχαν υποβάλλει, για τη δημιουργία ολιγομελών Τμημάτων στα Λύκεια.

Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει στην υφυπουργό Παιδείας κα Ζέτα Μακρή τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση των ολιγομελών των τμημάτων και είχα ζητήσει την επανεκτίμηση και αναθεώρηση της απόφασης για λόγους τόσο εκπαιδευτικούς όσο και υγειονομικούς και χαίρομαι ιδιαίτερα για την θετική έκβαση του ζητήματος. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρωτίστως των μαθητών. Με συνεργασία και διάλογο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και επιλύουμε τα προβλήματα.

Ο στόχος είναι κοινός για όλους, η αναβάθμιση της παιδείας και η παροχή ποιοτικής, υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στα παιδιά μας».Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr