Αθώος ο Ευαγγέλου και άλλοι τέσσερις για έργο του Δήμου ΕλασσόναςΑθώους ελλείψει δόλου έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον πρώην δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, τρείς αιρετούς και έναν εργολάβο οι οποίοι παραπέμφθηκαν για παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, όπως και για ψευδή βεβαίωση.

Η υπόθεση αφορούσε στην τσιμεντόστρωση ενός αγροτικού δρόμου στο ορεινό χωριό του Κοκκινοπηλού, προϋπολογισμού 7.000 ευρώ, που στρώθηκε με τσιμέντο από τη δημοτική αρχή Ευαγγέλου, αντί ενός άλλου δρόμου για τον οποίο είχε προορίζονταν η σχετική σύμβαση. 

Την αλλαγή του έργου είχε ζητήσει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας με βάση της ανάγκες του χωριού και αυτή έγινε χωρίς να μεταβληθεί η τελική δαπάνη των 7.000 ευρώ.

Την υπόθεση είχε στείλει στον Εισαγγελέα ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και νυν δήμαρχος Νίκος Γάτσας, ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο, βασίστηκε σε καταγγελία δημότη χωρίς να γνωρίζει ότι την αλλαγή της τσιμεντόστρωσης είχε ζητήσει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοκκινοπηλού.


Πηγη: kosmoslarissa.gr (Λ.Ε.)
(με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr