Τιμήθηκαν οι νεκροί πατριώτες στο ΕλευθέριοΜνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έγινε στο χώρο του μνημείου στην πλατεία του Ελευθερίου του Δήμου Κιλελέρ. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πρόεδρος της ΤΚ Ελευθερίου Ηλίας Αράπης, στην ομιλία για το γεγονός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

   “…Γυρίζουμε στις 24 Σεπτεμβρίου 1943, 74 χρόνια πίσω και θυμόμαστε την αντίσταση που πρόβαλαν οι κάτοικοι της περιοχής και τα πλήγματα που δέχτηκε ο γερμανικός στρατός. Τα αντίποινα των Γερμανών είχε την ατυχία να πληρώσει κυρίως το δικό μας χωριό και η γύρω περιοχή με την ομαδική εκτέλεση 43 αθώων πατριωτών, τους οποίους με τη βία πήραν και τους εκτέλεσαν στη Λάρισα. Τη θυσία αυτών των πατριωτών μνημονεύουμε σήμερα με ανάμικτα συναισθήματα λύπης, θαυμασμού και περηφάνιας.

  Τέτοια μνημεία η Ελλάδα έχει πολλά σε διάφορα σημεία γιατί είχε την ατυχία να δοκιμάσει με τον πιο σκληρό τρόπο τη ναζιστική θηριωδία. Σήμερα όμως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει...είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας λαός δημοκρατικός, ένας λαός που θα υπερασπίζεται το δίκαιο και θα αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες. Σήμερα εδώ από το Ελευθέριο, υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: «Αιωνία η μνήμη” σε όλους τους άδικα χαμένους συνανθρώπους μας, συζύγους, γονείς, αδελφούς, συγγενείς. Υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: “Ποτέ πια πόλεμος”. Υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε: “Αφήστε τους λαούς να ζήσουν, ειρηνικά, αγαπημένοι και αδελφωμένοι. Αιωνία η μνήμη στους αθάνατους αγωνιστές Έλληνες. Αιωνία η μνήμη στους αθάνατος αγωνιστές του Ελευθερίου».

   Στη συνέχεια ο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γ. Κουκούτσης χαιρέτισαν την εκδήλωση τονίζοντας ότι «…η θυσία τους δεν πήγε χαμένη, αυτοί οι νέοι ήταν το λίπασμα της ελευθερίας που όλοι απολαμβάνουμε σήμερα».

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ν. Μπαλάτσας ως εκπρόσωπος του κόμματος «Ελληνική Λύση», ο αντιδήμαρχος Αλ. Χονδρονάσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Φιλιππούλης και Γ. Ακριβούλης, ο προϊστάμενος της Εκπαίδευσης Γ. Δοδοντσάκης, ο αντισμήναρχος Α. Ουρεϊλίδης και ο πρώην πρόεδρος της ΤΚ Ελευθερίου Χ. Παπακωστούλης.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr