Ερώτηση για τα ακαθάριστα οικόπεδα της πόλης κατέθεσε η "Ορμή Ανανέωσης"


Ερώτηση για τον τρόπο διαχείρισης των ακαθάριστων οικοπέδων της πόλης, κατέθεσε η δημοτική παράταξη του Δήμου Λαρισαίων "Ορμή Ανανέωσης" προς την δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση η οποία υποβλήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Γαμβρούλα και τον δημοτικό σύμβουλο Αχιλλέα Λώλο, αναφέρει τα εξής: 

"Συμπολίτες μας δημοσίευσαν κατά τους προηγούμενους μήνες δεκάδες καταγγελίες για οικόπεδα που δεν καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους και αποτελούν κίνδυνο για τις γειτονικές οικίες.

Οι κίνδυνοι από τα ακαθάριστα οικόπεδα μπορεί να είναι η έλευση στον χώρο τρωκτικών και ερπετών, η έντονη δυσοσμία από νεκρά ζώα, σκουπίδια ή αντικείμενα, μέχρι και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Θεωρούμε το ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και έγινε φανερό πως το πρόβλημα με τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πόλη μας είναι έντονο.

Είναι γνωστό, πως η αρμόδια υπηρεσία κάθε χρόνο ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για την υποχρέωση τους να κρατούν τα οικόπεδα τους καθαρά. Γνωρίζουμε επίσης πως, σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης οικοπέδου δεν ανταποκριθεί και δεν καθαρίσει το οικόπεδο του, η υπηρεσία έχει την δυνατότητα (αν όχι την υποχρέωση) να του βεβαιώσει πρόστιμο.

-          Εάν όμως ακόμη και τότε δεν ανταποκριθεί, ποια διαδικασία ακολουθείται, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων που βρίσκονται κοντά σε ακαθάριστα οικόπεδα;

-          Εξαντλεί η υπηρεσία τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει;"



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr