Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για την κατάργηση τάξεων σε Κοιλάδα και Φαλάνη


  • Επίσης, το Δ.Σ. του Δήμου Λαρισαίων διαμαρτύρεται για τη μη ένταξη στην ειδική μέριμνα του νόμου για σεισμόπληκτες περιοχές και τη ποσοστιαία ενίσχυση του αριθμού εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια


Ομόφωνο ψήφισμα κατά της κατάργησης ολιγομελών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στην Φαλάνη και την Κοιλάδα καθώς και  για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην συμπεριλάβει όλους τους δήμους που τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών, λόγω σεισμού στην ειδική μέριμνα του νόμου για ποσοστιαία ενίσχυση του αριθμού εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια.


Αναλυτικά, στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, σημειώνονται τα εξής: 

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων ομόφωνα εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της υπουργού Παιδείας για κατάργηση και μεταφορά των ολιγομελών τμημάτων διαφόρων ειδικοτήτων των τάξεων των Λυκείων Φαλάνης και Κοιλάδας με το έωλο επιχείρημα του μικρού αριθμού μαθητών. 

Το Υπουργείο καταργεί ουσιαστικά τη λειτουργία των Τμημάτων αυτών συνολικά για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαρισαίων και καταδικάζει τους μαθητές που τα επέλεξαν, στην ταλαιπωρία των καθημερινών μετακινήσεων, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. 

Η άδικη απόφαση μετατρέπει τη φοίτηση σε πραγματικό άθλο για τους μαθητές, ενώ αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για την τοπική κοινωνία και τις οικογένειες που παλεύουν να μείνουν στον τόπο καταγωγής τους... 

Επισημαίνουμε ότι είναι προσχηματικός ο ισχυρισμός του Υπουργείου για νοικοκύρεμα της εκπαίδευσης, δεδομένου ότι η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων συμπαρασύρει νομοτελειακά και την κατάργηση τμημάτων Γενικής Παιδείας, με αποτέλεσμα το τελικό κλείσιμο των περιφερειακών Λυκείων... 

Καλούμε την Υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση κατάργησης των συγκεκριμένων τμημάτων και ζητούμε τη συνέχιση της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων στα Λύκεια Φαλάνης και Κοιλάδας. 

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων επίσης ομόφωνα, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του διαμαρτυρόμενο υπέρ των υποψηφίων φοιτητών του Δήμου μας, οι οποίοι αδικούνται κατάφωρα με την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στην εξαγγελία τις μέρες του σεισμού, ότι θα συμπεριλάβει όλους τους δήμους που τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών, στην ειδική μέριμνα του νόμου για ποσοστιαία ενίσχυση του αριθμού εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια. 

Απέκλεισε τον Δήμο Λαρισαίων από τη σχετική πρόβλεψη του νόμου εμπαίζοντας τους υποψηφίους, μη τηρώντας τις ίδιες τις πομπώδεις υποσχέσεις της. 

Δημοσιεύθηκε απόφαση της υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με την οποία μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό του περασμένου Μαρτίου, αποκλείοντας τον Δήμο Λαρισαίων παρόλο που ο δήμος είχε κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με απόφαση του υφυπουργείου πολιτικής προστασίας. 

Ζητούμε από την υπουργό να ανασκευάσει την άδικη για τους μαθητές του Δήμου μας απόφαση, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή συνολικά τον Δήμο Λαρισαίων, με βάση την απόφαση κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr