Το Φεστιβάλ νεολαίας κινητοποίησε νέους της Λάρισας


  • Ανακοίνωση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δ. Λαρισαίων για την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Νεολαίας 


Με την παράσταση «ΕΡΩΣ ΛΥΣΙΜΕΛΗΣ, 3 Μύθοι για τον Έρωτα», η οποία επιμελήθηκε από νέους ανθρώπους και παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και με συζήτηση για το μέλλον των νέων και την δημοκρατία ανάμεσα σε Δημοτικά Συμβούλια Νέων από όλη την Ελλάδα (Δήμος Θέρμης, Δήμος Παγγαίου), ολοκληρώθηκαν στον εμβληματικό χώρο του Β’ Αρχαίου Θεάτρου οι διεργασίες του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης.


    Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Λάρισας – Πόλη που Μαθαίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, παρά τον άστατο καιρό, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από πολιτικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές αλλά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.


    Το φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Μύλου του Παππά και του Β΄Αρχαίου Θεάτρου θεωρούμε πως πέτυχε τον στόχο του με τη σημαντική εμπλοκή και παρουσία νέων ανθρώπων τόσο στο κομμάτι της διοργάνωσης όσο και στη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η συμμετοχή αυτή των νέων ανθρώπων, οι οποίοι μοιράστηκαν τις έννοιες και τα όνειρα τους για το μέλλον, μας κάνει αισιόδοξους πως το φεστιβάλ θα αποτελέσει ένα σημαντικό θεσμό για την πόλη της Λάρισας τα επόμενα χρόνια.


    Ως Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες, αυτούς και αυτές,  που βοήθησαν στη διοργάνωση του φεστιβάλ καθώς και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.  Καθώς βέβαια να ευχαριστήσουμε επίσης και όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ χωρίς τους οποίους το αποτέλεσμα δε θα ήταν το ίδιο.


    Με την ολοκλήρωση του 1ου φεστιβάλ αλλά και της 1ης θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, καλούμε όλους τους νέους και τις νέες να δηλώσουν συμμετοχή στο Μητρώο Νέων Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων ώστε να είναι κομμάτι του επόμενου οργάνου. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί από μεριάς του Δήμου μεγάλη καμπάνια με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την εγγραφή στο Μητρώο. Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr