Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο της κυβέρνησης



Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί επισήμως, όπως  γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ” από τις Έξι”.

“Είναι ουσιαστικά το πλαίσιο στο οποίο έχουμε καταλήξει ότι πρέπει να γίνει” τόνισε ο κ. Βορίδης και σημείωσε:

“Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων, θα έλεγα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων. Προφανώς το άνοιγμα αυτό των δραστηριοτήτων γίνεται με κάποιους περιορισμούς.

Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμό ο οποίος γίνεται από τις διαδηλώσεις, ο οποίος γίνεται από τα διάφορα πράγματα τα οποία είναι δικαιώματα που ασκούν οι πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο τη παρέλαση δεν θα κάνουμε . Δηλαδή από όσα έχουν συγχρωτισμό τη παρέλαση θα απαγορεύσουμε; Δεν γίνεται”.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε τι μέτρα θα ληφθούν για την παρέλαση. ” Το βασικό μέτρο θα είναι η ισχυρή παρότρυνση για τη χρήση της προστατευτικής μάσκας” απάντησε και υπενθύμισε ότι ο νόμος λέει ότι η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους- και η παρέλαση είναι στους εξωτερικούς χώρους- παραμένει υποχρεωτική εκεί που υπάρχει συνωστισμός.

Εν συνεχεία  τόνισε ότι στην παρέλαση θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες , δηλαδή εμβολιασμένοι και οι μη.

Για τις προσλήψεις

Επίσης, μίλησε και για  τις  15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2022.

Όπως είπε “σήμερα συζητάμε στο  υπουργικό Συμβούλιο τον προγραμματισμό  προσλήψεων ” και πρόσθεσε ότι  αυτό έχει να κάνει με την τήρηση του 1 προς 1.

“Άρα ο κανόνας 1 προς 1 τηρείται , δεν παραβιάζεται. Επομένως αυτό συνδέεται με τις αποχωρήσεις. Ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο  δηλαδή το τακτικό  προσωπικό παραμένει την τελευταία τριετία  σταθερό Εκείνο το οποίο  θέλω να πω είναι ότι για πρώτη φορά  τηρείται αυτό που προβλέπει ο νόμος για τον προγραμματισμό προσλήψεων. Δηλαδή το 2021 είχαμε τον πρώτο κύκλο της κινητικότητας .Τελείωσε ο πρώτος κύκλος κινητικότητας στις 30 Μάϊου. Άνοιξε ο προγραμματισμός προσλήψεων, κλείνει στις 30/9 σύμφωνα με τα όσα ορίζει  ο νόμος και θα ξεκινήσει  τώρα ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας. Αυτό είναι ένας πλήρης μηχανισμός στον οποίο κινούνται και τοποθετούνται οι υπάλληλοι  προκειμένου να δημιουργείται μια ισορροπία στις ανάγκες του δημοσίου”, ανέφερε.

Και συνέχισε λέγοντας  ότι “το επόμενο το οποίο είναι σημαντικό για τον προγραμματισμό προσλήψεων είναι  ότι για πρώτη φορά φέτος νομοθετήσαμε και για πρώτη φορά εφαρμόζουμε τον προγραμματισμό  και του εκτάκτου προσωπικού , δηλαδή για την ακρίβεια των συμβασιούχων, των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Και σε αυτό έχουμε  προβλέψει μια μείωση του αριθμού αυτού  κατά 10% για την επόμενη χρονιά”.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr