Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε σχολείο – 48 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές



Συναγερμός στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς καταγράφεται συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα σε μαθητές, ενώ από κορονοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές. Σημειώνεται πως στο σχολείο φοιτούν συνολικά 260 παιδιά.

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα επικρατεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα Voria.gr η κατάσταση αυτή, με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο συγκεκριμένο σχολείο, υπάρχει εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Επίσης, γονείς εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να είχε κλείσει.

Θεσσαλονίκη: Γιατί δεν έχει κλείσει το σχολείο παρά τα κρούσματα

Σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Σύμφωνα με πηγές από το σχολείο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή, επειδή τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν 9 χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του ένα τμήμα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Οι καθηγητές που νοσούν από κορονοϊό είναι στο σύνολο τρεις. Ένας καθηγητής είχε μολυνθεί εδώ και ημέρες από τον ιό και οι άλλοι δύο διαγνώσθηκαν σήμερα θετικοί. 


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr