Συμμετοχή της Λάρισας στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν


Ξεκίνησαν σήμερα 27 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες του 5ου υβριδικού Διεθνούς Συνεδρίου της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το οποίο φιλοξενείται στην πόλη Yeonsu-Gu της Κορέας. Το συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2021, έχει ως θέμα “Από την κρίση στην ανθεκτικότητα: Δημιουργώντας υγιείς και ανθεκτικές πόλεις μέσω της μάθησης” και έχουν κληθεί να συζητήσουν γι’αυτό επιστήμονες του πεδίου της μάθησης καθώς και εκπρόσωποι πόλεων που ανήκουν στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν.


Η πόλη της Λάρισας έχει σημαντική παρουσία στο συνέδριο καθώς σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν διαδικτυακά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Δεληγιάννη  συνολικά οι δράσεις της πόλης για την προώθηση της δια βίου μάθησης καθώς και το έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής ομάδας Εκπαίδευση στην Ενεργό Πολιτειότητα την οποία συντονίζει τα τελευταία δύο χρόνια η Λάρισα με την πόλη Yeonsu-gu της Κορέας.


Την Παρασκευή ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα συμμετέχει διαδικτυακά σε Φόρουμ Δημάρχων με θέμα “Η συνεισφορά της εκπαίδευσης στην ενεργό πολιτειότητα στη υγεία”, καθώς και σε συνάντηση δημάρχων των μελών του Παγκόσμιου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τη στρατηγική του Δικτύου για τα έτη 2021 - 2023.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr