Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 εως 67 ετών


  • Αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση προσωπικού


Στην αξιοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικία 55 έως 67 ετών θα προχωρήσει ο Δήμος Λαρισαίων για την κάλυψη 130 θέσεων εργαζομένων, κυρίως για τις υπηρεσίες καθαριότητας (οδοκαθαρισμός) και Πρασίνου. 

Το πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ αφορά άτομα στης συγκεκριμένης ηλιακής κατηγορίας, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών.

Η διάρκειά του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δώδεκα μήνες, ενώ η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από τον ΟΑΕΔ από τους καταλόγους των ανέργων, προτείνοντας στον δικαιούχο φορέα τους υποψήφιους προς εργασία.

Το πρόγραμμα διαθέτει θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ.

Ο Δήμος Λαρισαίων με αίσθημα ευθύνης και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα βοηθώντας  έτσι συμπολίτες της συγκεκριμένης ηλιακής ομάδας να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην ή να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια. Για αυτούς τους συμπολίτες δίνουμε αγώνα συμβάλλοντας έτσι και στον περιορισμό της ανεργίας σε μια κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία. 



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr