ΣΘΕΒ: Οι αναδυόμενες αγορές του εξωτερικού πρόκληση για τις επιχειρήσεις


Ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, διοργανώνουν  διαδικτυακή (μέσω zoom) εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση των αναδυόμενων αγορών στην covid εποχή» (Ταϊλάνδη, Μεξικό, Αργεντινή) τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου (14.00-15.30).

Ερωτήματα που θα τεθούν και θα αναζητήσουν απάντηση, μεταξύ άλλων είναι: 

  • Ποιες οι ευκαιρίες, τα εμπόδια και οι προοπτικές ανάπτυξης στις αγορές της Ταϊλάνδης, του Μεξικού και της Αργεντινής;

  • Ποιο το επιχειρηματικό περιβάλλον δραστηριοποίησης στις αγορές αυτές; 

  • Πώς μπορώ να αξιοποιήσω τα εργαλεία του «ExportGate» και τις πηγές πληροφόρησης για ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων και αναζήτηση συνεργατών;

  • Ποιες οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας;

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν από το Υπουργείο Εξωτερικών η κα Μαρία – Λουίζα Μαρινάκη, Β' Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, από την Eurobank η κα Ελένη Αλμπαντή, Exportgate, Global Transaction Banking καθώς και οι εκπρόσωποι των γραφείων ΟΕΥ στην Ταϊλάνδη κα Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα, Γραμματέας ΟΕΥ Α’, στην Αργεντινή κ. Σταύρος Σταυράκος, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄, στο Μεξικό κ. Κωνσταντίνος Φασουλής, πρ. Πρόξενος και Αναπληρωτής Επικεφαλής Πρεσβείας Ελλάδας.

Καλές πρακτικές εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη διείσδυση στις αγορές αυτές  θα πραγματοποιηθούν από την ΕΛΒΑΚ Α.Ε. (Κονσερβοποιία) και την ALCHIMICA Α.Ε. (Building Chemicals).

Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της αναβαθμισμένης υπηρεσίας «STHEV EXPORT WINNERS», μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη τμημάτων εξαγωγών αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και τη συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής έως τις 15/10, προκειμένου να αποσταλεί ο σύνδεσμος για την είσοδο στην εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του ΣΘΕΒ https://www.sthev.gr/2021/10/11/diadiktiaki-ekdlilosi-anadiomenes-agores/ και στη γραμματεία του Συνδέσμου (τηλ. 2410555507).