Δυο πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενούνται στη Λάρισα


  • Εναρξη για το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’ 

  • Ξεκινάει το Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής


Δυο σημαντικές  πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενεί η πόλη της Λάρισας τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ειδικότερα από την Παρασκευή .

Ειδικότερα, στην πόλη μας θα διεξαχθούν το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’.   Οι διοργανώσεις είναι σημαντικές και αποτελούν συνέχεια μιας προσπάθειας για τη προσέλκυση και διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, στην πορεία της επιστροφής της πόλης σε μια περίοδο κανονικότητας, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας. Γι αυτούς τους λόγους  ο Δήμος Λαρισαίων μετέχει και στηρίζει τα αθλητικά αυτά event, ως συνδιοργανωτής.


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’

Αναλυτικά, από την Πέμπτη έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, διεξάγεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’. 

Η καλλιτεχνική κολύμβηση ή αλλιώς συγχρονισμένη είναι άθλημα του υγρού στίβου. Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων μόλις το 1973. Έχει τρία αγωνίσματα, το ατομικό, το ντουέτο (ζεύγος) και το ομαδικό. 

Παραδοσιακά, το άθλημα ήταν αποκλειστικά για γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα για να γίνει και άθλημα των αντρών, ενώ πρόσφατα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα και τέτοιες διοργανώσεις, όπως και με ντουέτα άντρας / γυναίκα. 

Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Οι αθλήτριες βαθμολογούνται, με θεωρητικό μέγιστο το 100, για την εκτέλεση μιας σειράς από φιγούρες και για ένα τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής. 

Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται με την συν διοργάνωση του Δήμου μας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Επίσης, από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου εως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης του Ε.Α.Κ. Λάρισας θα διεξαχθεί το 

6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής και συνίσταται στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με φυσική και συνεχή κίνηση του σώματος. Μάλιστα είναι τέτοια η ανέλιξη και η προοπτική του αθλήματος, που είναι στη λίστα για να ενταχθεί στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 2.10 στις 12:00 και οι απονομές των βραβείων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3.10 στις 16:00.

Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Κιλελέρ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr