Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: "Μας επιτέθηκαν σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα - Με απείλησαν ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο"



Το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία, μετά την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε στην Καλαμπάκα, εξετάζει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

“Ήμασταν μια παρέα 20-25 πνευμονολόγων στο πλαίσιο ενός μικρού συνεδρίου που γίνεται στην Καλαμπάκα και πήγαμε να φάμε σε αυτή την ταβέρνα. Δεν έγινε κανένας έλεγχος πιστοποιητικών στον εσωτερικό χώρο και ένας άλλος συνάδελφος – εγώ δεν μίλησα καν- πήγε ευγενικά και είπε στη διεύθυνση του μαγαζιού ότι για λόγους υγειονομικούς πρέπει να ζητάτε πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ένας νεαρός, μπρατσωμένος ήρθε στο τραπέζι και ζήτησε τον λόγο από έναν άλλο δικό μου συνάδελφο, όρμησε πάνω, μας έδιωξαν κακήν κακώς από το μαγαζί και στο τέλος έπεσαν πάνω μου δύο, με πέταξαν κάτω και προσπάθησαν οι άλλοι να με σώσουν. Μας έσκισαν τα πουκάμισα, αλλά εντάξει αφού δεν χτύπησα…” είπε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

“Εκ των υστέρων όταν είπα ότι εγώ αυτό θα το βγάλω στις ειδήσεις γιατί είναι απαράδεκτο, γύρισαν και μου είπαν ότι “επειδή βγαίνεις στον ΣΚΑΙ σε φοβόμαστε;” Και με απείλησε -προφανώς ο ιδιοκτήτης – ότι θα έρθει στο νοσοκομείο στην Αθήνα που δουλεύω, να με βρει και ότι αν τολμήσω να παραμείνω στην Καλαμπάκα θα μου κάψει το αυτοκίνητο το βράδυ” κατήγγειλε ο γνωστός πνευμονολόγος.

“Δεν έχω καταθέσει ακόμα μήνυση, γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να εκδικηθώ τον οποιονδήποτε άνθρωπο ξεφεύγει” ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του δήμου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι υπεύθυνοι της ταβέρνας υποστηρίζουν ότι το μαγαζί είχε ειδοποιηθεί πως ήταν όλοι εμβολιασμένοι, γι’ αυτό δεν ζητήθηκαν πιστοποιητικά.

“Αυτό δεν ισχύει. Δεν ήταν ότι δεν έγινε έλεγχος σε εμάς. Σε κανέναν στην ταβέρνα δεν έγινε έλεγχο” σχολίασε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Έχω λάβει μήνυμα που γράφει “ψόφα”

“Σκέφτομαι να ζητήσω πλέον αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Δεν μπορεί κάποιος να ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και το πρώτο μήνυμα που σκέφτεται να στείλει στο messenger είναι ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει” δήλωσε ο καθηγητής.

“Σε μια δημοκρατία, σημείωσε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση να τον αλλάξει. Δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή” τόνισε, λέγοντας πως ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας του είπε “δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο μαγαζί μου”.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που κάνει έλεγχο για πιστοποιητικά, χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.

“Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μην χάνουμε ανθρώπους” ήταν η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας.

“Βγαίνει εκπρόσωπος των εστιατόρων στην τηλεόραση, ο οποίος είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι κάποιος πρέπει να με συμμαζέψει και ότι κάνω κακό στον κλάδο μου. Αν οι επαγγελματίες της εστίασης έχουν αυτή τη νοοτροπία , δεν βγαίνει πουθενά, φτάνουμε σε ζούγκλα” είπε, αναφερόμενος σε εκπρόσωπο των εστιατόρων που έκανε σχετικές δηλώσεις.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr