ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας: "Η κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας"Σε ανακοίνωση του Ιωάννη Καριπίδη, υπεύθυνου θεματικής ομάδας Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, επισημαίνονται τα εξής:

«Η Πανδημία ξαναδείχνει τα δόντια της ανεβάζοντας τα κρούσματα πάνω από 3000.

Το Σύστημα Υγείας δέχεται πίεση και ειδικά στη Β. Ελλάδα φτάνει στα όρια του.

Επίσης πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση από αύξηση κρουσμάτων ,αλλά και εισαγωγών στα νοσοκομεία της Λάρισας

Η κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά και όχι μόνο στο θέμα των εμβολιασμών.

Το πρόγραμμα βάλτωσε παταγωδώς ,αφού και στα ποσοστά των εμβολιασμένων ,είναι καθηλωμένο εδώ και καιρό.

Οι ευθύνες δεν ανήκουν στους πολίτες ξεχωριστά, δεν είναι ατομικές, αλλά αφορούν την διαχείριση του εμβολιαστικού εγχειρήματος από κυβερνητικής πλευράς.

Τελείωσε η κατ’ επίφαση επιστημονική προσέγγιση της κατάστασης μέσω της επιτροπής ειδικών και ανοιχτά η διαχείριση είναι πολιτική και μάλιστα με καθαρά δημοσκοπική και πολιτικάντικη αντίληψη.

Η εργαλειοποίηση της επιτροπής επιστημόνων από την κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχθηκε ξεκάθαρα .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει μόνος του.

Την ίδια ώρα έχουμε πάνω από 250 νεκρούς την εβδομάδα. Συνολικά στην Πανδημία ξεπεράσαμε τους 15000 νεκρούς .Οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο από το 60%του πληθυσμού, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ότι αυτό θα αλλάξει σημαντικά και γρήγορα.

Σκοταδιστικές αντιλήψεις και αντιεμβολιαστικοί θύλακες παραμένουν ανενόχλητοι προπαγανδίζοντας ασύστολα.

Ο υπουργός Υγείας επενδύει στην ατομική ευθύνη και στον διχασμό καταλήγοντας στην λειτουργική απραξία και αδυναμία αλλαγής των ποσοστών του εμβολιασμού, και ελάφρυνσης των δομών του Ε.Σ.Υ ,ειδικά των μονάδων Μ.Ε.Θ .

Όσο κι αν προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγει από το κάδρο των ευθυνών, όσο κι αν πανηγυρίζει για την «επιτυχή» διαχείριση της Πανδημίας μέσω των «καλοταϊσμένων» Μ.Μ.Ε οι αριθμοί είναι ΑΜΕΊΛΙΚΤΟΙ.

Το μείζον πρόβλημα είναι ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση αναγνώρισης της τραγικής πραγματικότητας, αναστοχασμού και διορθωτικών κινήσεων με βάση τις καλές πρακτικές άλλων χωρών. Και αυτό είναι υγειονομικά και κοινωνικά εγκληματικό.

Είμαστε σαν χώρα στις τρεις χειρότερες θέσεις στην αναλογία των θανούντων ανά εκατομμύριο και δυόμισι μήνες καθυστερημένα απέναντι στη μέση εμβολιαστική προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες θα αποδώσουν τις ευθύνες που πρέπει στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει την εμβολιαστική προσπάθεια και στέκεται αρωγός σε κάθε ενέργεια που ενισχύει αποτελεσματικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr