Απ. Καλογιάννης σε καφετεριούχους: "Κάποιοι κινούνται σε άλλη...διάσταση και στοχεύουν αλλού"


Την έντονη ενόχλησή του εκφράζει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στην ανακοίνωση του ΣΙΚΑΕΛ που κατήγγειλε στοχοποίηση του κλάδου της εστίασης από τη δημοτική αρχή.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΙΚΑΕΛ, το γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη της Λάρισας και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, είναι γνωστή. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, εδώ και αρκετές ημέρες, η αυξανόμενη πίεση στα δυο Νοσοκομεία και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Δυστυχώς δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία, όσο και εάν θα το θέλαμε όλοι μας. Διαπιστώνουμε με λύπη ότι η ανακοίνωση του ΣΙΚΑΕΛ κινείται, όπως φαίνεται,  σε άλλη …διάσταση. Η αγωνία του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής είναι να μην χαθούν περισσότερες ζωές συμπολιτών και να μην υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα που θα είναι θα καταστροφικά για την οικονομία της πόλης και για τους ίδιους.

Και επί της ουσίας: Για ποια στοχοποίηση μιλάνε, αλήθεια, οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΣΙΚΑΕΛ; Απομονώνοντας φράσεις και γενικότερους προβληματισμούς από τις αμέτρητες δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου  για την πανδημία;

Ο Δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής κάθε φορά που τοποθετούνται αναφέρονται στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων απ’ ΟΛΟΥΣ.

Μιλάνε για στοχοποίηση,  όταν είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λαρισαίων ήταν από τους πρώτους που εφάρμοσε μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης και ενώ στην παρούσα φάση ετοιμάζεται να παρατείνει την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου ατελώς,  για δυο ακόμα μήνες, αφού είναι αλήθεια ότι η εστίαση χτυπήθηκε περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα.

Τίποτα όμως,  δεν δικαιολογεί στάσεις και συμπεριφορές, έξω από το κλίμα συνεργασίας, της συμπόρευσης και της τήρησης των μέτρων για το καλό της πόλης και των Λαρισαίων Πολύ φοβόμαστε ότι με την ανακοίνωσή τους οι συντάκτες της αλλού στοχεύουν. Και γι αυτό το λόγο, μόνο με μία λέξη μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε όσους είχαν την ιδέα να συντάξουν ένα τέτοιο κείμενο: ντροπή!

ΥΓ. Εννοείται ότι η πόρτα του Δημάρχου παραμένει ανοικτή σε όλους για συζήτηση, διάλογο και συνεργασία"

Οι καφετεριούχοι

Νωρίτερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής Λάρισας εναντίον του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις του για την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη, αναφέρονται τα εξής:

“Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας νιώθει την υποχρέωση και την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τα μέλη του, όσο και τους συναδέλφους του γενικότερα, από την αναίτια επίθεση και υπόδειξη του Δημάρχου της «πόλης του καφέ» Αποστόλη Καλογιάννη, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, σε δημόσια τοποθέτησή του, βάλει εναντίον του κλάδου της εστίασης.

Το οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος της εστίασης, τον καιρό της πανδημίας, είναι ανεπανόρθωτο, γεγονώς που διαπιστώνεται και, ευρύτερα, από τους χιλιάδες νέους ανέργους που άφησε πίσω του το σφοδρότατο κύμα της πανδημίας και τα αλλεπάλληλα lockdown.

Η εστίαση είναι ο μεγαλύτερος «αιμοδότης» της τοπικής οικονομίας και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει καταστήσει την πόλη της Λάρισας σημείο αναφοράς σε όλη την χώρα, καθώς εξ’ αιτίας του κλάδου μας, η πόλη ονομάζεται «η πόλη του κάφε».

Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο, ακόμη μια φορά, επιτίθεται δημόσια εναντίον του κλάδου μας και μας θεωρεί μοναδικούς υπευθύνους για την κατάσταση της πόλης, καθώς αναφέρεται μόνο σε εμάς.

Ως Δημαρχος όλων των Λαρισαίων, όπως θέλει να είναι, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του, ειδικά όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας, και στη συνέχεια να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για την άμεση επικοινωνία που έχουμε ως Σύνδεσμος, με σκοπό να καταπολεμήσουμε τα κακώς κείμενα του κλάδου μας.

Γι’ αυτό παρακαλούμε τον Δήμαρχο της «πόλης του καφέ» να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την στοχοποίηση του κλάδου μας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγειας, ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα και όχι από τα μαγάζια εστίασης της Λάρισας.”


Πηγη: kosmoslarissa.grΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr