Οργανωμένες ξεναγήσεις και performance στην έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ" στη Δημοτική Πινακοθήκη Μουσείο Κατσίγρα


ΕΚΔΗΛΩΣΗ/FINISSAGE 

ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ 

«ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΡΟΣ ΙΙ»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

&

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΩΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της έκθεση με τίτλο ‘’Υφαίνοντας το  Μέλλον Μέρος ΙΙ’’, που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα από τις 24 Ιουνίου και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος δίνεται παράταση της διάρκειάς της έως την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021. 

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της παρουσίασής της οργανώνεται εκδήλωση/finissage το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 ενώ παράλληλα έχουν οριστεί προγραμματισμένες ξεναγήσεις από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Έφη Μιχάλαρου.


Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων έχει ως εξής: 

Σάββατο 30/10/21  ώρα 20:00 (μετά την performance) 

Κυριακή 31/10/21  ώρα 12:00

Σάββατο 6/11/2021 ώρα 19:00

Κυριακή 7/11/2021 ώρα 12:00

Για συμμετοχή ή πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2410 616266 (από τις 8π.μ. έως 8 μ.μ)


Η έκθεση ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ’’ επικεντρώνεται στην γυναικεία φύση και δημιουργικότητα. Συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες με διαφορετικά εκφραστικά μέσα: ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video και performance, μετουσιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους όπως:  το κέντημα, τον αργαλειό, το πλέξιμο και το ράψιμο, το μαλλί, τον καμβά, τα νήματα και τα υφάσματα, με έναν καινούργιο τρόπο και τα μεταλλάσσουν  σε έργα σύγχρονης τέχνης, με αφετηρία την παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα.  

‘’Μέσα από την έρευνα και την επεξεργασία του έργου καλλιτεχνών στην διεθνή και Ελληνική εικαστική σκηνή, συνειδητοποίησα τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες στην ιστορία, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό, μέσα από την εργασία στο σπίτι, αλλά και στην ανάπτυξη της οικογένειας, ρόλος που αναγνωρίστηκε μόλις πρόσφατα’’.

Έτσι ξεκίνησε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία το πρώτο μέρος του ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον’’ και συνεχίζεται ως ένα work in progress, ερευνητικό εργαστήριο… αφού προστίθενται καινούργια έργα και καλλιτέχνιδες, συντείνοντας σε ένα νέο διάλογο με τον χώρο και τους θεατές. Δεύτερος και σημαντικός Σταθμός η Λάρισα και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με καλλιτέχνιδες που συμπληρώνουν το εικαστικό παζλ και εντάσσοντας και το τοπικό στοιχείο,  σε μία πολύ διαφορετική και πρωτότυπη έκθεση που συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες, με έργα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους και στον χώρο, ενταγμένα σε έναν νέο πολύ ενδιαφέροντα διάλογο με τον θεατή. Τρίτος Σταθμός είναι η Αλβανία (Σκόδρα & Τίρανα), Τέταρτος Σταθμός το Παρίσι και ο κύκλος θα κλείσει με το Πέμπτο Μέρος και την Αθήνα από όπου ξεκίνησε με  50 συνολικά καλλιτέχνιδες.

Οι καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στην έκθεση ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ’’ είναι οι: Άρτεμις Αλκαλάη, Άντα Αναστασέα, Βίκυ Βασιλείου, Πέννυ Γκέκα, Μάρθα Δημητροπούλου, Μπέτυ Ζέρβα, Μαίρη Ζυγούρη, Αικατερίνη Κανακάκη, Μαριγώ Κάσση, Μαρία- Μαρίκα Κοένιγκ, Beskida Kraja, Ευδοκία Κύρκου, Εύη Κυρμακίδου, Μαρία Λαγού, Μάρω Μιχαλακάκου, Ευαγγελία Μπασδέκη, Βίκη Μπέτσου, Ιωάννα Μύρκα, Μαργαρίτα Πέτροβα,  Σπυριδούλα Πολίτη, Άρτεμις Ποταμιάνου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Ιφιγένεια Σδούκου, Φανή Σοφολόγη, Ελευθερία Στόικου, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Έφη Φουρίκη, Δήμητρα Χανιώτη, Θάλεια Χιώτη, Penelope’s Web.


*Την βραδιά του κλεισίματος-finissage, θα πραγματοποιηθεί performance με το ‘’Πέπλο’’ της ομάδας Penelope’s Web, ιδρύτρια της οποίας είναι η Πέτροβα Μαργαρίτα, ενώ στην ομάδα εμπεριέχονται ακόμη, οι: Beskida Kraja και  Χανιώτη Δήμητρα.  

Την performance στις 30/10/2021 θα πραγματοποιήσει η ηθοποιός κ. Χρυσούλα Χρήστου 


Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της  AICA Hellas.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: info@katsigrasmuseum.gr

www.katsigrasmuseum.grΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr