Μέτρα για κορωνοϊό: Πάνω από 10.000 έλεγχοι το τριήμερο στη Θεσσαλία


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας  της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται καθημερινά από τις αστυνομικές Υπηρεσίες εντατικοί έλεγχοι  σε όλη τη Θεσσαλία.

Κατά το τελευταίο 3ημερο, από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2021, από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας:

• πραγματοποιήθηκαν 10.375 έλεγχοι, εκ των οποίων 3.268 σε καταστήματα,

• συνελήφθησαν 3 άτομα, 

• αναστάλθηκε η λειτουργία 5 καταστημάτων, 

• βεβαιώθηκαν 190 παραβάσεις, εκ των οποίων:

- 163 για μη χρήση μάσκας (εργαζόμενοι, πελάτες καταστημάτων κ.λπ.)

- 5 για περιορισμό μετακίνησης,

- 4 για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 για έλλειψη αντισηπτικών στα τραπέζια, 

- 5  για εξυπηρέτηση πελατών εντός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και

- 11 σε πελάτες που στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών, αντίστοιχα.  

Ως προς τις συλλήψεις:

• Συνελήφθη, προχθές το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, κατάστημα (καφέ - ζαχαροπλαστείο) και να εξυπηρετεί σε εξωτερικό του χώρο 2 πελάτες, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. 

Επιπλέον, σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες, ενώ σε  βάρος των 2 πελατών επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

• Συνελήφθησαν, χθες  τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Βόλο, δύο ημεδαποί άνδρες, σε διαφορετικές περιπτώσεις, διότι σε γενόμενους ελέγχους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου με κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας και της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας, κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως προσωρινά υπεύθυνοι, καταστήματα (κέντρα διασκέδασης) και να εξυπηρετούν σε εσωτερικούς χώρους υπεράριθμους πελάτες σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό. 

Επιπλέον, από το κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκαν και στους δύο τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ  αναστάλθηκε η λειτουργία των καταστημάτων για 15 ημέρες το καθένα.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι οι παραπάνω έλεγχοι, οι οποίοι έχουν σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζονται.