Το 14ο ΓΕΛ Λάρισας στη διαδικτυακή ημερίδα της ΕΜΕ για τα 200 χρόνια από το 1821


ΤΟ 14ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΕ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821


Μια εξαιρετικά σημαντική επιστημονική ημερίδα διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.Η εκδήλωση διοργανώνεται από την κεντρική διοίκηση της ΕΜΕ το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 11:00 μέσω της πλατφόρμας Ζoom στο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/86496153142?pwd=MmlRa1dhd3ZGeTVBM2UyU21PbllHQT09 .

  

 Ξεχωριστή τιμή για την πόλη της Λάρισας η συμμετοχή των μαθητών του ερευνητικού ομίλου του 14ου ΓΕΛ, που θα παρουσιάσει ένα 20λεπτο βίντεο με θέμα: «Τα Μαθηματικά κατά τους προεπαναστατικούς χρόνους-Το έργο του Λαρισαίου διδασκάλου Κων/νου Κούμα».

Ο όμιλος των μαθητών του 14ου Λυκείου έχει παρουσιάσει και άλλες αξιοσημείωτες εργασίες σε μαθηματικές και ιστορικές ημερίδες κατά την περσινή σχολική χρονιά. Η εργασία που παρουσιάζεται το Σάββατο και δίνει έμφαση σε θέματα τοπικής ιστορίας και μαθηματικού γίγνεσθαι της εποχής, συντονίστηκε από τους:

  • Κλεάνθη Συρακούλη, μαθηματικό αναπλ. Καθηγητή Παν/μιου Θεσσαλίας.

  • Κώστα Καραμπάτσα, Πρόεδρο ΕΜΕ Λάρισας και μέλος του κεντρικού Δ.Σ. της ΕΜΕ.

  • Ασπασία Γραβάνη, πρώην διευθύντρια 14ου ΓΕΛ (συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι).

Στην ομάδα εργασίας που συνεχίζει και φέτος το έργο της με τον συντονισμό της νέας διευθύντριας του σχολείου κ. Ζωής Γιώτα, συμμετέχουν επίσης ο μαθηματικός Κ. Τσαβές (μέλος Δ.Ε. ΕΜΕ Λάρισας), ο φυσικός Γ. Χατζής και οι φιλόλογοι Δ. Καπέλλου και Ζ. Πουτσιάκα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν την παρουσίαση του λαρισαϊκού σχολείου θα μιλήσουν σχετικά με τα Μαθηματικά της εποχής τρεις διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι οι κ.κ.  

  • Χριστίνα Φίλη, με θέμα «Η Βιέννη ως προεπαναστατικό εκδοτικό κέντρο μαθηματικών πραγματειών».

  • Πέτρος Στεφανέας, με θέμα: «Αυγούστα Άντα: η μαθηματικός κόρη του λόρδου Βύρωνα»

  • Μιχάλης Λάμπρου, με θέμα: «Οι λόγιοι και τα βιβλία Μαθηματικών την εποχή της Τουρκοκρατίας»

Την ομάδα του μαθητικού ερευνητικού ομίλου του 14ου ΓΕΛ συγκροτούν οι μαθητές Αγγελή Ευτυχία, Αγγελουσοπούλου Βερονίκη, Αθανασοπούλου Μαρία, Βλαχοπούλου Ιωάννα, Ευθυμιάδη Μάρω, Ζησοπούλου Αγγελική, Ιορδανίδου Μαρία-Χριστίνα, Ιορδανίδου Μαρίνα, Καραγιάννη Εύα, Καραχρήστου Νίκη, Κωστοπούλου Αγγελική, Μπέη Βίκη, Παπαθανασίου Αλέξανδρος, Ταστάνης Μιχάλης, Τριανταφύλλου Βασίλης, Φασούλα Ξανθή, Χατζηαναγνώστου Ευτυχία της Β’ τάξης του Λυκείου και η Μαρκέλλα Βασιλειάδη που φοίτησε πέρυσι ως μαθήτρια της Α’ Τάξης του σχολείου.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr