Δήμος Λαρισαιων: “200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: η Δημοκρατία χθες, σήμερα και αύριο”


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 

ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

“200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:

 η Δημοκρατία χθες, σήμερα και αύριο”


“200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: η Δημοκρατία χθες, σήμερα και αύριο”, είναι ο τίτλος της ιδιαίτερα σημαντικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, και τελεί υπο την αιγίδα της επιτροπής Ελλάδα 2021.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοίο. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 

9:30 π.μ.    Προσέλευση   

10:00 π.μ.     Χαιρετισμοί

10:30 π.μ. -12:30 μ.μ.    1ο Στρογγυλό Τραπέζι 

 “Η Δημοκρατία χθες, σήμερα και αύριο: Λάρισα, το “Κοινόν των Θετταλών”, Συντάγματα της Ελληνικής Επανάστασης, οι προκλήσεις της σύγχρονης Δημοκρατίας στην περίοδο της ελληνικής κρίσης 

Ted Fleming: Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Teachers College, University of Columbia, New York.

Λαλιώτου Ιωάννα: Αν. Καθηγήτρια ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αντιπρύτανης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.

Κωνσταντίνος Μποτόπουλος: νομικός-δημοσιολόγος (Δρ Συνταγματικού Δικαίου), πρ. Ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συντονιστής: Γιάννης Κολλάτος, δημοσιογράφος.

12:30-12:45    Διάλειμμα 

12:45-14:30    2ο Στρογγυλό Τραπέζι 

 “Πως εκφράζεται η Δημοκρατία σε μια τοπική κοινωνία; Κοινωνιοκρατία, ένα μοντέλο δημόσιου διαλόγου”.

Aliki Nicolaides: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Δια Βίου Εκπαίδευσης, Διοίκησης και Πολιτικής, University of Georgia.

Αλέξης Κόκκος: Επίτιμος Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Κουλαουζίδης Γεώργιος: Επίκουρος Καθηγητής Μεθοδολογίας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Βοηθός Διευθυντής ΜΠΣ ΕΚΕ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο IACEHOF – Class of 2019, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, EAEA – Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σοφία Κυπριανίδου: σκηνοθέτιδα, εκπαιδεύτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Σοσιοκρατίας.    

Συντονιστής: Δημήτρης Δεληγιάννης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 

14:30-16:00    Διακοπή

16:00-18:00    Έναρξη  2ου Μέρους

Εργαστήρι με θέμα την Κοινωνιοκρατία.

Το εργαστήρι έχει σκοπό να εμβαθύνει στην έννοια της Κοινωνιοκρατίας και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές.     


*Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και θα επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. 

Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr