Υπόγειο δίκτυο άρδευσης 29 χλμ. σε Μικρό Βουνό και Νέο Περιβόλι Λάρισας από την Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΥπόγειους αγωγούς άρδευσης, μήκους 29 χιλιομέτρων, αποκτούν οι Τοπικές Κοινότητες Μικρού Βουνού και Νέου Περιβολιού  του Δήμου Κιλελέρ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης  κατασκευής του έργου, συνολικού  προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Κιλελέρ.

«Στηρίζουμε  στην πράξη τον πρωτογενή τομέα. Την ώρα που κάποιοι μιλάνε για έργα, εμείς μιλάμε με έργα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με στρατηγική, σχέδιο και προγραμματισμό εντάξαμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε  με πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020, 22 έργα νερού -έως 2,2 εκατομμύρια ευρώ-,  συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατομμυρίων ευρώ. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  ξεκινά το επόμενο διάστημα ένα  έργο  ουσίας για το  Μικρό Βουνό και το Νέο Περιβόλι, που μειώνει το κόστος παραγωγής, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δίνει κίνητρα στους ανθρώπους της περιοχής να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να παράγουν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Στην  Τ.Κ. Μικρού Βουνού Δ.Ε. Κραννώνα  προβλέπεται η  κατασκευή νέων υπόγειων αγωγών  μεταφοράς  νερού συνολικού μήκους 16.024 μέτρων,  

Στην Τ.Κ.  Νέου Περιβολίου Δ.Ε. Κιλελέρ (θέση Αβεράδες)  κατασκευή νέων υπόγειων αγωγών συνολικού μήκους 8.385 μέτρων  και   

Στην  Τ.Κ.  Νέου  Περιβολίου Δ.Ε. Κιλελέρ (θέση Ξηροβούνι)   κατασκευή  νέων  υπόγειων αγωγών  συνολικού  μήκους 4.600 μ.


Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu