Κακουργιοδικείο Λάρισας: Κάθειρξη 5 ετών σε 80χρονο Βολιώτη για ασέλγεια σε ανήλικο



Κατηγορούνταν για ασέλγεια σε ανήλικο αγοράκι και χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Στο εδώλιο του ΜΟΔ Λάρισας κάθισε ένας 80χρονος, σήμερα, συνταξιούχος κάτοικος Βόλου, που τον Ιούνιο του 2017 κατηγορούνταν ότι είχε θωπεύσει και είχε βάλει το ανήλικο παιδάκι, να του χαϊδέψει τα γεννητικά του όργανα…

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ωστόσο, δύο μήνες περίπου μετά, τον Αύγουστο του 2017, όταν ο μικρός μαρτύρησε τι είχε γίνει στη μητέρα του και αφού πρώτα συζήτησε το περιστατικό με έναν συνομήλικό του.

Η μητέρα του απευθύνθηκε στην Αστυνομία και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ο 76χρονος τότε είχε κληθεί στην Εισαγγελία Βόλου και στον ανακριτή, όπου και είχε απολογηθεί. Παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση και κατόπιν του είχε ασκηθεί δίωξη για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο 80χρονος σήμερα φέρεται να είχε παραχωρήσει τον άνω όροφο του σπιτιού του δωρεάν στη θεία του μικρού, σε παραλιακό προάστιο του Βόλου, όπου διέμενε με τον μέλλοντα σύζυγό της.

Μια ημέρα τον Ιούνιο του 2017 εμφανίστηκε ο μικρός για να δει τη θεία του. Ευρισκόμενος στον άνω όροφο κατέβηκε στο ισόγειο με το κινητό του κι εκεί τον είχε βρει ο συνταξιούχος, που φέρεται να τον χάιδεψε και να του ζήτησε να του χαϊδέψει τα γεννητικά του όργανα, όπως και φέρεται να συνέβη.

Ο μικρός δεν μίλησε σε κανέναν για το περιστατικό, ωστόσο, κάποια στιγμή τον Αύγουστο του 2017 και μιλώντας με έναν φίλο του για σεξ, του εκμυστηρεύτηκε τι είχε συμβεί με τον συνταξιούχο. Αμέσως ενημερώθηκε η μητέρα του, που έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και μήνυση κατά του συνταξιούχου.

Ο 80χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έγιναν όλα όσα φέρεται να μαρτύρησε ο ανήλικος, ενώ σύμφωνα και με την παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς και την τεχνική σύμβουλο, όπως δήλωσε ο συνήγορός του υπεράσπισης, δικηγόρος Βόλου Δημήτριος Γκούβας, «η ασέλγεια πιθανόν να συνέβη»…

Η απόφαση του ΜΟΔ ελήφθη με πλειοψηφία 4-3, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 8 ετών. Μάρτυρες στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού, οι θείοι του και η γιαγιά του και υπεράσπισης δύο γείτονες του συνταξιούχου.

Ο 80χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η υπόθεσή του θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.


Πηγη: e-thessalia.gr


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr