Βόλος: Καταδικάστηκε 80χρονη γιατί ξυλοκοπούσε τον σύζυγό της – Ο καβγάς και οι καταγγελίες


Σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή, καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την 80χρονη, η οποία πέταξε πέτρα και χτύπησε τον 90χρονο σύζυγό της, έπειτα από καβγά.

Το ζευγάρι ηλικιωμένων παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το magnesianews και ο 90χρονος που είχε ακόμη επίδεσμο στο πρόσωπο, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και είπε ότι η σύζυγός του, τον τραυμάτισε με πέτρα στο πρόσωπο και στο χέρι με ένα ξύλο.

Αν και προσπάθησε να την πιάσει από τα μαλλιά, η γυναίκα του, όπως περιέγραψε, εξακολουθούσε να τον χτυπάει. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η γυναίκα τον χτυπάει κάθε μέρα. Επίσης, ανέφερε ότι της ζήτησε 15.000 ευρώ για να επιστρέψει στη Μεσσηνία, απ’ όπου ήρθε για να μείνουν μαζί, αλλά εκείνη δεν του δίνει.

Ο 90χρονος κατέθεσε ακόμη ότι ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι η γυναίκα τον έπιασε από τον λαιμό και του είπε «θα σε πνίξω» και υπογράμμισε ότι δεν έχει χτυπήσει ποτέ στη ζωή του γυναίκα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η κόρη της 80χρονης, που μετέφερε μαρτυρία της μητέρα της, ότι ενώ κάθισε στην αυλή να φάει λίγο ψωμί για πρωινό, ξαφνικά ο πατριός της την αιφνιδίασε, την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο έδαφος και εκείνη φοβήθηκε και για να αμυνθεί του πέταξε ένα πετραδάκι.

Η ίδια είπε ότι ο πατριός και η μητέρα της μαλώνουν συνεχώς.

Τι υποστήριξε η 80χρονη

Η κατηγορούμενη από την πλευρά της τόνισε ότι πήρε το ψωμί και βγήκε στην αυλή για να φάει πρωινό και ξαφνικά ο σύζυγός της την έπιασε από τα μαλλιά και την έριξε κάτω και η ίδια του πέταξε ένα χαλικάκι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι δεν χτυπάει τον 90χρονο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος και δεν της επιτρέπουν τα οικονομικά της, να του δώσει χρήματα για να φύγει.

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η σωματική κατάσταση του κατηγορούμενου (που με δυσκολία περπατούσε) δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι έριξε κάτω την κατηγορούμενη με τέτοια βιαιότητα και πρότεινε να απορριφθεί ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε την 80χρονη σε φυλάκιση 2 μηνών με αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε στη γυναίκα ότι το Δικαστήριο ήταν επιεικές μαζί της και της ζήτησε να μην μαλώνει με τον σύζυγό της.