Βόλος: Συνελήφθη πατέρας που χτύπησε τον 9χρονο γιο του στη μέση του δρόμου



Πατέρας στον Βόλο συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όταν περαστικός τον κατήγγειλε ότι εξύβρισε και χτύπησε τον 9χρονο γιο του. Ο 40χρονος πατέρας απέδωσε το γεγονός στην κακιά στιγμή.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Βόλου όπου περαστικός είδε τον πατέρα να χειροδικεί στον γιο του. Ειδοποίησε την Αστυνομία και στη συνέχεια έκανε καταγγελία στο Λιμενικό. Άνδρες του λιμενικού συνέλαβαν τον πατέρα, ο οποίος κατηγορήθηκε για απλή σωματική βλάβη, στον χώρο του πάρκινγκ του λιμανιού όταν πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του και οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η κατάθεση της μητέρας

Στο δικαστήριο κατέθεσε αρχικά ως μάρτυρας η πρώην σύζυγος του 40χρονου, που έχει την επιμέλεια του παιδιού. Όπως είπε η γυναίκα, παρά το γεγονός του διαζυγίου διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος έχει ελεύθερη επικοινωνία με το παιδί, για το οποίο ενδιαφέρεται και συμμετέχει σε όλες του τις δραστηριότητες. Η γυναίκα έκανε λόγο για «κακιά στιγμή» κάτι που το κατάλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αποδίδοντάς στον εκνευρισμό του το όλο το γεγονός, ο οποίος προήλθε από τη στάση του παιδιού, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Η μητέρα είπε πως ο 9χρονος δεν διαβάζει, δεν γράφει και πειράζει τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Σε συζήτηση που έκανε μαζί του η γυναίκα είπε πως μίλησε άσχημα στον πατέρα του και έτσι αυτός του έριξε δύο χαστούκια για να το συνετίσει. Επιπλέον,  ο μικρός ρωτούσε για την τύχη του πατέρα του και έλεγε πως τον αγαπάει. Επίσης, η μητέρα δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του πρώην άνδρα της και πως δεν έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν ενώ έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από το παιδί.

Πώς περιέγραψε το περιστατικό ο μάρτυρας κατηγορίας

Ο άνθρωπος που κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και στη συνέχεια στο Λιμενικό, ανέφερε πως γύρω στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης περίμενε έξω από φαρμακείο στο κέντρο της πόλης, όταν άκουσε μια γυναίκα στην ουρά να φωνάζει, γύρισε να δει και αντίκρισε τον κατηγορούμενο, ο οποίος έβριζε και χτύπησε τρεις φορές το παιδί του.

Τότε ο άνδρας τον κάλεσε να σταματήσει απειλώντας τον πως θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Ο κατηγορούμενος φέρεται να τον εξύβρισε και αποχώρησε από το σημείο με το παιδί του. Ο μάρτυρας τηλεφώνησε στην Αστυνομία, η οποία τον παρέπεμψε στο Λιμενικό, αφού η πράξη τελέστηκε εντός της περιοχής δικαιοδοσίας της.

Η απολογία του πατέρα

Στην απολογία του ο 40χρονος υποστήριξε πως δεν χτύπησε τρεις φορές το παιδί, αλλά δύο στο χέρι και στον γλουτό, ενώ ανέφερε πως αμέσως μετά το γεγονός περπάτησαν στην παραλία και του ζήτησε συγγνώμη.

Είπε πως ήταν η κακιά στιγμή, γιατί ήταν ψυχολογικά φορτισμένος, καθώς ο δάσκαλος τού μετέφερε τα παράπονα τριών μητέρων συμμαθητών του πως ενοχλεί και πειράζει τα παιδιά. Είπε επίσης πως δεν είναι βίαιος άνθρωπος και πως ο γιος του τον έχει συγχωρέσει.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του δέχθηκε την κακιά στιγμή, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να επαναληφθεί το περιστατικό και ζήτησε να μεταβληθεί η κατηγορία από ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε ελαφρά ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και να κριθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Το Δικαστήριο δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση και απάλλαξε τον κατηγορούμενο.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr