Νοσοκομειακοι Γιατροί Λάρισας: "Νιώθουμε ότι πολεμάμε χωρίς όπλα"


Oλοένα και αυξάνεται η ένταση του 4ου κύματος της πανδημίας, πιέζοντας ακόμη περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, παρατηρείται πως η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο, με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς να προχωρούν σε δραματικές εκκλήσεις για ενίσχυση, την ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κορύφωση του κύματος το επόμενο διάστημα.

Γιατροί της ΕΙΝΚΥΛ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, τόνισαν ότι "δεν αντέχουμε, δεν μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που αξίζει και δικαιούται ο κάθε πολίτης, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, του αριθμού που νοσηλεύεται στις εντατικές, αλλά και του λιγοστού προσωπικού που υπάρχει στις εντατικές".

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Ν. Νταφούλης (φωτογραφία) επισήμανε πως "η κυβέρνηση έχει τη δικιά της ατομική ευθύνη των χιλιάδων νεκρών.

Νιώθουμε ότι πολεμάμε χωρίς όπλα και το μοναδικό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι δεν στηρίζει το ΕΣΥ, αλλά στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα".

Για να συμπληρώσει "εδώ έχουμε κάποιες αντιφάσεις.

Πρώτη αντίφαση: Έχουμε 2000 ιδιωτικές κλίνες στρατιωτικών νοσοκομείων χωρίς οξυγόνο. Εγκαταλελειμμένα σύγχρονα κτήρια όπως η "Αρωγή", 1300 ιατρούς στο νομό με πάνω από 200 ειδικότητες πρώτης γραμμής αλλά η μάχη δίνεται σε αυτό το κτήριο (ΓΝ Λάρισας) που είναι κυριολεκτικά ακατάλληλο με έλάχιστους γιατρούς που έχουν εξαντληθεί.

Δεύτερη αντίφαση: Στο 4ο κύμα της πανδημίας ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ότι θα επιτάξει ιδιώτες γιατρούς γιατί κανείς δεν έρχεται με την αμοιβή των 4.500 ευρώ το μήνα.

Στο ΕΣΥ οι γιατροί εργάζονται με λιγότερο από τα μισά σε άθλιες συνθήκες, ενώ φαίνεται εδώ και το ψέμα ότι δήθεν θέλει να τους επιτάξει γιατί δεν έκανε προσλήψεις όλο το προηγούμενο διάστημα"

Οι γιατροί της ΕΙΝΚΥΛ εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους στη μετατροπή του ΓΝΛ σε covid νοσοκομείο.


Πηγη: kosmoslarissa.gr



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr