Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο(Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά



Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του ΑΤΑ

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κεντρικού κτιρίου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα  συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος(Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και βρίσκεται στο στάδιο της υποβολής των τεχνικών δελτίων για τη δημοπράτηση.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφτηκα σήμερα το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας όπου είχα μια πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση με τον Αρχηγό  Τακτικής Αεροπορίας κ. Μπουρολιά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η διαχρονική συνεργασία έργων -και όχι λόγων- μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΑΤΑ. Ενώ διαβιβάζουμε τη βούληση μας να στηρίξουμε το Στράτευμα σε αυτή τη δύσκολη αναθεωρητική εποχή που περνά η χώρα.  Μια εποχή που απαιτεί να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και τα μάτια μας στραμμένα σε κάθε εξέλιξη που αφορά την πατρίδα μας. Συνεργαζόμαστε και αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 δρομολογούμε το επόμενο διάστημα την ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού κτιρίου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Στο πρόσωπου του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας εκφράζω τις ευχαριστίες μου στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας  και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης των πολιτών της Θεσσαλίας για την μέγιστη συνεισφορά τους στην πατρίδα και στη διατήρηση του υπέρτατου ιδανικού της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία έργου

Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

α. Κατασκευή εξωτερικής θερμοπρόσοψης (κέλυφος).
β. Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες.
γ. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στα δώματα.
δ. Αναβάθμιση κεντρικού συστήματος θέρμανσης - ψύξης (σωληνώσεις, σώματα FCU και κυκλοφορητές).
ε. Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).
στ. Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα τύπου LED.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr