Σκέπαστρο για προστασία από καταπτώσεις βράχων κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δρόμο Ροδιάς - ΣυκαμινέαςΟλοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής σκεπάστρου για προστασία από καταπτώσεις βράχων στο οδικό τμήμα που συνδέει τους οικισμούς της Ροδιάς και της Συκαμινέας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.460.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 


Στόχος είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια  στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων , καθώς η βραχομάζα πάνω από το σκέπαστρο έχει ήδη αγκυρωθεί με τοποθέτηση πλέγματος και συστηματική εφαρμογή αγκυρώσεων πλήρους πάκτωσης. Η επέμβαση αφορά συνολικό μήκος 400 μέτρων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις αρχές του νέου έτους αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού, διαγράμμισης και τοποθέτησης κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.


«Συνεχίζουμε τις εργασίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στο δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το έργο εισέρχεται στη δεύτερη και τελευταία φάση του με την κατασκευή του σκεπάστρου από οπλισμένο σκυρόδεμα. Πρόκειται για έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς ενισχύει την ασφαλή προσβασιμότητα σε χωριά του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.


 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
https://youtu.be/p78C0KKe_08


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr