Δήμος Λαρισαιων: Αλλαγή φωτιστικών σωμάτων στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου


Περισσότερο φως στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου


Περισσότερο φως απέκτησε το πάρκο του Αγίου Αντωνίου στην Λάρισα, μετά την αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας LED.


Ως γνωστόν ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά σε σταδιακή  αντικατάσταση παλιών φωτιστικών σωμάτων και στην εγκατάσταση 3.273 νέων, τεχνολογίας LED. 

Η χρηματοδότηση του έργου με 2,3 εκατ. γίνεται ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Τα νέα φωτιστικά αντικαθιστούν τα συμβατικά σε πεζοδρόμους, πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους και  όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί η διαφορά είναι εμφανής. Ειδικά, για το πάρκο του Αγίου Αντωνίου, ήταν αίτημα των περιοίκων η βελτίωση του φωτισμού. 


Επίσης, εκτός του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος  πέραν της συγκεκριμένου έργου, ο Δήμος Λαρισαίων έχει προχωρήσει σε λήψη απόφασης για αντικατάσταση του συνόλου του παλιού οδοφωτισμού στην πόλη και τα χωριά του Δήμου μέσω χρηματοδότησης της επένδυσης με μόχλευση πόρων από τον Ιδιωτικό Τομέα, σαν Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).


Η καταρχήν απόφαση έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και σε επόμενο στάδιο αναμένεται η συζήτηση επί της προκήρυξης του διαγωνισμού.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr