Συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας με το δίκτυο ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων


Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων ξεκινούν μία νέα μορφή συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στο πλαίσιο των κοινών εκπαιδευτικών αρχών των δύο φορέων .

Με άξονα τη γνωριμία και εμπέδωση του σεβασμού στο πολιτιστικό περιβάλλον, την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης,  την ποιοτική εκπαίδευση,   την ισότητα των φύλων και πολλά ακόμη πεδία, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων  εντάσσουν στο πρόγραμμά τους το πρωτότυπο παιδαγωγικό υλικό της εκπαιδευτικής ομάδας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας που  εφαρμόζεται με επιτυχία  εδώ και χρόνια.

Ο στόχος της συνέργειας είναι η δικτύωση των δυο φορέων, η εξοικείωση με τη γαλλική πολιτιστική κληρονομιά και η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης του πλανήτη  μέσα από προγράμματα που προάγουν  την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, τον μετασχηματισμό των στερεοτύπων και την αγάπη για την Τέχνη και τον Πολιτισμό.


Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων ευχαριστούν θερμά την διευθύντρια  του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κυρία Χρύσα Βουλγαράκη, και την εκπαιδευτική ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου για το θερμό αγκάλιασμα της συνεργασίας.

Τα KΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων δημιουργούν σταθερούς δεσμούς με τα Ιδρύματα και τους φορείς της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα- Πόλη που Μαθαίνει» με στόχο να αναδείξουν όλες τις δυνάμεις που αποτελούν το πολιτιστικό - εκπαιδευτικό απόθεμά της στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, της οικογένειας,  των παιδιών.


Πληροφορίες

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085 καθημερινά, 8:00 – 15 :00

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr