Ξεκινάει η καμπάνια εμβολιασμού στο Δήμο Κιλελέρ



Θανάσης Νασιακόπουλος:
«Ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στην οξύτατη υγειονομική κρίση».

Ξεκινάει την Τρίτη  23 Νοεμβρίου η καμπάνια εμβολιασμού σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ, που σχεδιάστηκε από το Δήμο και την 5η ΥΠΕ, με το εμβόλιο της Pfizer. Οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να κάνουν την πρώτη δόση  και όσοι το επιθυμούν τη δεύτερη και την τρίτη στις κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ που θα βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες βάση του παρακάτω προγράμματος. 

Τρίτη 23/11/2021: Ζάππειο 08.00-11.00 – Άγ. Ανάργυροι 11.30.-14.30

Τετάρτη 24/11/2021: Γλαύκη 08.00-11.00– Ομορφοχώρι 11.30.-14.30

Πέμπτη 25/11/2021: Καλαμάκι 08.00-11.00– Κιλελέρ11.30.-14.30

Σχετικά με την καμπάνια εμβολιασμού ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Ο θανατηφόρος ιός, είναι διάσπαρτος μέσα στην κοινωνία. Το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μπορεί κανείς να το νιώσει ήδη. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας αυξάνεται σταδιακά και το γεγονός αυτό κρούει των κώδωνα του κινδύνου. Είναι πλέον γεγονός αδιαμφησβήτητο ότι μόνο με ένα εντυπωσιακό ποσοστό εμβολιασμού μπορεί να αποφευχθεί η καταστροφική δύναμη της πανδημίας.

Είναι γεγονός επίσης ότι  ο εμβολιασμός είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μέτρα δημόσιας υγείας μέχρι σήμερα. Εδώ και δύο αιώνες έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά. Το εμβόλιο κατά του  Covid 19 έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι προλαμβάνει τη νόσηση από τον ιό, σώζει ανθρώπινες ζωές και  ταυτόχρονα μειώνει και τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό συνιστά γεγονός και όχι άποψη.

Ως Δήμαρχος απευθύνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου και  σε όλους τους συμπατριώτες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων μας να εμβολιαστούμε και να πείσουμε τους δύσπιστους συμπολίτες μας να το κάνουν, καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στην οξύτατη υγειονομική κρίση που διανύουμε και που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, αν δεν προσέξουμε, λόγω των μεταλλάξεων. Δεν μπορεί να συνεχίζονται πρακτικές άρνησης εμβολιασμού την ώρα που καθημερινά καταγράφονται ανθρώπινες απώλειες και αύξηση των διασωληνώσεων. Χρέος όλων μας είναι βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση του μαζικού εμβολιασμού.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον διοικητή Φώτη Σερέτη, τη διοίκηση και τους υπαλλήλους της 5ης ΥΠΕ για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας και τον ταχύτατο σχεδιασμό της εμβολιαστικής καμπάνιας στο Δήμο μας».


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr