Επιστράτευση...εγκύου γιατρού στη Λάρισα - Με ευτράπελα ξεκίνησε η διαδικασία


Με ευτράπελα, που φανερώνουν ελλιπή σχεδιασμό και απουσία συνεννόησης των υπηρεσιών με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, συνοδεύτηκε η έναρξη της επιστράτευσης ιδιωτών ιατρών για την ενίσχυση των δοκιμαζόμενων νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Λάρισα, νεαρή γιατρός που εγκυμονεί παρέλαβε με έκπληξη το φύλλο πορείας το μεσημέρι της Παρασκευής, που την υποχρέωνε να εμφανιστεί το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Τηλεφώνησε για ενημέρωση στον Ιατρικό Σύλλογο, προκαλώντας θυμηδία στη διοίκησή του.

"Η προχειρότητα του εγχειρήματος δείχνει για μια ακόμη φορά την εξ ορισμού αποτυχία του και την ανυπαρξία σχεδιασμού σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας (5ης ΥΠΕ). Συνεχίζει να αυτοσχεδιάζει χωρίς να συνεργάζεται με τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης", τόνισε μιλώντας στο iatronet.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (φωτογραφία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση η επίταξη στη Λάρισα αφορά έναν μικρό αριθμό ιδιωτών γιατρών (περίπου 5) που θα διατεθούν για την κάλυψη εφημεριών αποκλειστικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και όχι στο Πανεπιστημιακό. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, ένα μεγάλο μέρος των αναγκών έχει καλυφθεί με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.

"Αυτή τη στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας έχει ενισχύσει το σύστημα 150 κλίνες COVID, 65 κλίνες non COVID και 8 κλίνες ΜΕΘ non COVID, οι οποίες απελευθερώνουν αντίστοιχο αριθμό κλινών ΜΕΘ COVID στα νοσοκομεία. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα δυναμικό που ισοδυναμεί με ένα ακόμη μεγάλο νοσοκομείο", σημείωσε.

Παρ' όλα αυτά, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος απηύθυνε άλλη μια έκκληση σε μέλη του, γιατρούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, να δηλώσουν τη διάθεσή τους να συνδράμουν εθελοντικά το ΕΣΥ, με σχέση εργασίας της επιλογής τους, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω επιστράτευση.


Πηγη: iatronet.gr (Βασίλης Ιγνατιάδης) 




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr