Δήμος Κιλελέρ: Η Νίκαια απέκτησε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο



Θανάσης Νασιακόπουλος:
Σημείο αναφοράς για την Υγεία στην ευρύτερη περιοχή

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθ. 5295 τ.2 της 15ης Νοεμβρίου 2021 η απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών  για το χαρακτηρισμό του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.)

Με την απόφαση αυτή συστήνονται στο Πολυδύναμο Ιατρείο Νίκαιας από τον κλάδο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ μία θέση ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και μία θέση ειδικότητας Παιδιατρικής και από τον κλάδο Ιατρικών Εργαστηρίων, μία θέση Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού που δίνει τη δυνατότητα  λειτουργίας μικροβιολογικού εργαστηρίου στο ιατρείο.

 Να σημειωθεί ότι από τις διατάξεις της παραπάνω απόφασης δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία προσωπικού καθώς οι  θέσεις προέκυψαν από τη μετατροπή ανενεργών θέσεων από Κέντρο Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας.

Σε δήλωση του  ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτης Σερέτης δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε μαζί με το Θανάση Νασιακόπουλο τις ενέργειες για τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο αφουγκραζόμενοι τις υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ, ως διοικητής της 5ης ΥΠΕ  είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την επιτυχή ολοκλήρωση των ενεργειών μας. Κι αυτό γιατί αναβαθμίζονται συνολικά οι υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Κιλελέρ αλλά και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο κρατικός προϋπολογισμός. Θέλω να εξάρω το άριστο επίπεδο συνεργασίας με το Δήμαρχο Κιλελέρ και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και να δεσμευτώ ότι η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες  θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του επίπεδου υγείας των συμπολιτών μας».

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ ανέφερε σχετικά:

« Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για το χαρακτηρισμό του Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου. Ήταν ένα πάγιο, δίκαιο αίτημα των συνδημοτών μας που έγινε πραγματικότητα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ.

Είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε, σε συνεργασία με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση η οποία στόχευε στο χαρακτηρισμό  του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας  ως Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου και παράλληλα συνομιλήσαμε με τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνουν τα ιατρεία του Δήμου μας καθώς  και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία των ιατρείων.

Η απόφαση για χαρακτηρισμό του ιατρείου της Νίκαιας ως πολυδύναμου είναι σημείο αναφοράς στα υγειονομικά δεδομένα της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω, εξ ονόματος των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ, ιδιαίτερα  τον Διοικητή Φώτη Σερέτη που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, επεξεργάστηκε  και προώθησε την πρότασή μας για το Πολυδύναμο ιατρείο,  τον Υποδιοικητή Ηλία Τσιαούση και τους διοικητικούς υπαλλήλους της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της 5ης ΥΠΕ για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ επίσης όλες και όλους όσοι βοήθησαν με τον τρόπο στη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Κιλελέρ λειτουργεί  πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών του αλλά και του δημόσιου συμφέροντος  διευκολύνοντας με κάθε θεμιτό μέσο τους πολίτες στην άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός τους για πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας».


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr