Τρίκαλα: Ισχυρό μήνυμα για αύξηση των εμβολιασμών


Ένα κοινό και ισχυρό μήνυμα σε κάθε πολίτη, να εμβολιαστεί και να προστατεύσει τον εαυτό του/της και την κοινωνία, στάλθηκε από τα Τρίκαλα το πρωί της 2ας Νοεμβρίου 2021. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου επισκέφθηκαν τα δύο εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται στην πόλη. την ίδια ώρα, αυξημένα είναι τα ποσοστά εμβολιασμού, τόσο στον Δήμο Τρικκαίων, όσο και στις δημοτικές υπηρεσίες.


Στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Αρχικώς στο Νοσοκομείο Τρικάλων τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο διοικητής κ. Κώστας Γρηγορίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύξηση των νοσηλευομένων στη μονάδα και των ασθενών στη ΜΕΘ. Τόνισε, μάλιστα, τα συντριπτικά ποσοστά των ανεμβολίαστων στη ΜΕΘ, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνει το νοσηλευτικό ίδρυμα για τη συνέχεια.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε με έμφαση το διπλό μήνυμα που δίνει η επίσκεψη: από τη μία, στήριξη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς, είτε στις μονάδες COVID είτε στα Εμβολιαστικά Κέντρα, όπως αυτό των Τρικάλων. Και από την άλλη, επιμονή στο ισχυρό μήνυμα που δίνεται για αύξηση των εμβολιασμών, για προστασία της υγείας όλων.
Ο δε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πέτρου, στηλίτευσε «όσους υιοθετούν σκοταδιστικές απόψεις και θεωρίες συνομωσίας», υπενθυμίζοντας ότι «δε βρισκόμαστε πια στον Μεσαίωνα, αλλά στο 2021» και ζήτησε «να βάλουν πλάτη οι ταγοί του τόπου, στηρίζοντας τους άξιους λειτουργούς του ΕΣΥ, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση». Συνεχάρη, τέλος, τους «άξιους ιεράρχες Λάρισας, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης», τονίζοντας ότι η θρησκεία της αγάπης έτσι εκδηλώνει την ουσία της: βγαίνοντας μπροστά και στηρίζοντας τους λειτουργούς της ιατρικής.
Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κ. Γρηγορίου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση του ιδρύματος: «περνάμε δύσκολες στιγμές, είμαστε σχεδόν στα όριά μας. Εχουμε μοναδικό όπλο το εμβόλιο. Καλούμε όλους και όλες που έχουν ενδοιασμούς, να τους άρουν και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».
Ο κ. Νίκος Σακκάς, νέος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, κάλεσε «όλον τον κόσμο να στηρίξει το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, που έβαλαν πλάτη, αυξάνοντας τα ποσοστά των εμβολιασμένων».

Στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων

Παρόμοιες δηλώσεις και στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, όπου τους κ. Παπαστεργίου, Σακκά και Πέτρου υποδέχθηκε ο διευθυντής κ. Γιώργος Μπατατόλης. Συνομιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, τέθηκαν τα θέματα της στήριξής τους, αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης για αύξηση των εμβολιασμών.


Πολύ σημαντικά ποσοστά εμβολιασμών

Ως προς τα ποσοστά εμβολιασμών:
1. Στον Δήμο Τρικκαίων, δηλαδή στην πόλη και τα χωριά μέχρι 2 Νοεμβρίου 2021

Α. το 76,99% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί ή έχει προγραμματίσει ραντεβού

Β. το 73,43% έχει εμβολιαστεί πλήρως

Γ. Στις δημοτικές υπηρεσίες, το 75,17% των υπαλλήλων έχει εμβολιαστεί πλήρως.