Συγχαρητηριο μήνυμα της Διευθύντριας Δ.Ε Τρικάλων για την διεξαγωγή διημερίδας


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Δ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων για την διεξαγωγή της διημερίδας στο πλαίσιο του προγράμματος Human Rights for Beginners 2.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, οι κ.κ Κατερίνα Παπακώστα και Αθανάσιος Λιούτας, Βουλευτές Τρικάλων, ο κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρδας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης,  ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Έφη Λεβέντη, Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο κ. Χρήστος Τρικάλης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.   


Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου στη Διευθύντρια του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων, κ. Ζωή Περιστέρη και τον Υπεύθυνο της New Wrinkle, κ. Πάνο Παπαδημητρόπουλο, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της διημερίδας. 


Το πρόγραμμα επιχειρεί, αφενός, την καλλιέργεια και διάδοση στο σχολικό περιβάλλον του δημοκρατικού πολιτισμού και των αντιλήψεων και, αφετέρου, την δικτύωση και συνεργασία εκπαιδευτικών και σχολείων μεταξύ τους.


Στη διημερίδα  παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκπαιδευτικά εργαλεία και παιδαγωγικές προσεγγίσεις που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν στο σχολικό περιβάλλον κρίσιμα ζητήματα, προωθώντας βασικούς άξονες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης, η συμπερίληψη της διαφορετικότητας και ο εθνοπολιτισμικός σεβασμός.

Η επιμορφωτική δράση παρείχε στους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, ευρεία πρόσβαση σε πηγές γνώσης και καινοτομίας, σε θέματα διεθνούς αναγνώρισης, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού. 


Όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν  στη παρούσα διημερίδα, προήγαγαν την έννοια της συμπερίληψης και ενίσχυσαν σημαντικά τη σύμπραξη και τη συνεργασία, θεμελιώνοντας σε στέρεο πρακτικό έδαφος την ιδέα μιας δημοκρατικής και συμπεριληπτικής Ευρώπης.

Οι εκπαιδευόμενοι είναι σίγουρο πως με το πέρας της διημερίδας θα ενεργοποιηθούν και θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές διάχυσης γνώσης στις τοπικές κοινότητες. 


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΝΑ  ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ