Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Μαθηματικός Διαγωνισμός "Ο ΘΑΛΗΣ"


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, πιστή και ακριβής στο ετήσιο επιστημονικό ραντεβού της με τη μαθηματική κοινότητα της χώρας, οργανώνει και φέτος τον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό με την επωνυμία «Ο ΘΑΛΗΣ»¨.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί λοιπόν ο 82ος διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» στα σχολεία, εντός του σχολικού ωραρίου και ώρες 12:00-14:00.

Η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση και τα όσα απορρέουν από αυτή επιβάλλουν και για τη φετινή χρονιά την ένταξη του διαγωνισμού στο ωράριο της σχολικής ζώνης μετά από τη σχετική εισήγηση της ΕΜΕ προς το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έδωσε και την επίσημη έγκριση για την διαδικασία που ακολουθείται.

Είναι αυτονόητο ότι οι οδηγίες τόσο του Υ.ΠΑΙ.Θ. όσο και του ΕΟΔΥ για την αυστηρότατη τήρηση και σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Ο διαγωνισμός στο Νομό Λάρισας διοργανώνεται από το τοπικό Παράρτημα της ΕΜΕ σε στενή και εξαιρετική συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας και με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Καλτσάς».

Εξαιρετική και σημαντικότατη είναι επίσης η συμβολή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων του Νομού και των συναδέλφων μαθηματικών στα δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια που σηκώνουν το οργανωτικό βάρος για την άψογη διεξαγωγή ενός ιστορικού διαγωνισμού με αυξημένο κύρος και μεγάλη αναγνωσιμότητα.

Οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία και μια μοναδική αποδοχή από τους μαθητές αλλά και από την ελληνική κοινωνία γενικότερα καθώς οι βραβεύσεις και οι διακρίσεις των μαθητών που συμμετέχουν αποτελούν ένα ιδιαίτερο γεγονός στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των μαθητών.

Επίσης, μέσα από διαδοχικές προκρίσεις στα διάφορα διαγωνιστικά στάδια επιλέγονται οι μαθητές που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες των Μαθηματικών που συμμετέχουν σε διάφορους καταξιωμένους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς και χαρίζουν στη χώρα μας λαμπρές διεθνείς διακρίσεις.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr