Γαμβρούλας: «Να επιλυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη συμμετοχής των παραγωγών στην λαϊκή αγορά της συνοικίας Αλκαζάρ»


Την λαϊκή αγορά στη συνοικία του Αλκαζάρ επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρουλας και ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Λωλος, όπου και διαπίστωσαν έλλειψη συμμετοχής των παραγωγών στην λαϊκή αγορά. Κατά την επίσκεψή τους στη συνοικία, συνομίλησαν με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Αλκαζάρ κ.Αχιλλέα Μεταξιώτη αλλά και με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς οι κάτοικοι της συνοικίας (και όχι μόνο), παρότι επέλεξαν για τα ψώνια τους την συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν βασικά αγαθά για τα νοικοκυριά τους. 


Ο Νίκος Γαμβρουλας τόνισε πως, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί και κατόπιν τούτου η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» κατέθεσε σχετική ερώτηση προς Δημοτική Αρχή Λάρισας:

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρουν:

Tο πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου, η παράταξη μας βρέθηκε στη λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται στη συνοικία Αλκαζάρ.

Ο χώρος όπου πραγματοποιείται η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα έλεγε κανείς πως είναι ιδανικός, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμος από οποιονδήποτε κάτοικο, όχι μόνο της συνοικίας αλλά και ολόκληρης της πόλης, ενώ είναι πολύ εύκολη και η εξεύρεση χώρου στάθμευσης για αυτοκίνητα ή δίκυκλα. Οι κάτοικοι της περιοχής μετά από συντονισμένες προσπάθειες διεκδίκησαν και πέτυχαν την πραγματοποίηση λαϊκής αγοράς στην συνοικία.

Η συμμετοχή των παραγωγών στην κλήρωση για την κατανομή των θέσεων ήταν ικανοποιητική και κατόπιν αυτής της διαδικασίας αποφασίστηκε ποιοι παραγωγοί θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά. Όπως διαπιστώσαμε όμως, παρατηρείται έντονη έλλειψη συμμετοχής των παραγωγών.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας που επιλέγουν για ψώνια τη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, να μην μπορούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά για τα νοικοκυριά τους, ενώ με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται η λαϊκή αγορά, αποτρέποντας τους συμπολίτες μας να την επιλέξουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Οι κάτοικοι μας εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς για το συγκεκριμένο θέμα και ερωτούμε:

-          Ποιες διαδικασίες ακολουθούνται όταν παραγωγός που κατέχει θέση σε μία λαϊκή αγορά απουσιάζει επανειλημμένως από αυτή? (ενδεχομένως να μην ενδιαφέρεται άλλο να διατηρήσει την θέση του)

-          Τι προτίθεται να πράξει η δημοτική αρχή για να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα?



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr