Σύσκεψη μηλοπαραγωγών στην επαρχία Αγιάς – Ζητούν ενίσχυση λόγω της πανδημίας


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοκαλλιεργητές της επαρχίας Αγιάς θα τεθούν επί τάπητος στο πλαίσιο σύσκεψης που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, στην Αγιά.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, “το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσανατολίζεται να ενισχύσει οικονομικά ορισμένα προϊόντα λόγω των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Για μια ακόμη φορά από τον κατάλογο εξαιρούνται τα μήλα της Αγιάς, ενώ οι παραγωγοί εμφάνισαν μείωση εισοδήματος εξαιτίας της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα.

Χαμηλές τιμές, υψηλότατο κόστος παραγωγής, εκτεταμένες ζημιές από καιρικά φαινόμενα που αποζημιώθηκαν με ψίχουλα από τον ΕΛΓΑ, είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι Αγιώτες μηλοπαραγωγοί. Δεν είμαστε οι «φτωχοί συγγενείς» ούτε και θα ανεχτούμε άλλο αυτή την αντιμετώπιση από πλευράς της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Απαιτούμε και διεκδικούμε το δίκιο μας και να δοθεί ενίσχυση για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από τον Κορονοιό και την πανδημία στα μήλα της Αγιάς.Επιπλέον σύμφωνα με δημοσιεύματα κυκλοφορεί το σενάριο να εξαιρεθούν τα μήλα από την συνδεδεμένη ενίσχυση της ΚΑΠ. Θα μας βρείτε κάθετα αντίθετους και αποφασισμένους σε αυτό το σενάριο”.

Διεκδικούμε μαζί με τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους όλης της χώρας οι επιδοτήσεις να δίνονται στην παραγωγή και στους πραγματικούς αγρότες που παράγουν όπως εμείς.

Για τους παραπάνω λόγους, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς καλούμε τα μέλη μας και όλους τους συναδέρφους μηλοπαραγωγούς σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 7 το βράδυ στην Ταβέρνα ΧΑΤΖΑΚΟΣ στην Αγιά.

Εκεί θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τους τρόπους αγωνιστικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας”, καταλήγει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.


Πηγη: ertnews.grΌλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu