Ν. Γάτσας: «Η πολιτική προστασία σε υψηλό επίπεδο στο Δήμο Ελασσόνας»ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη 16 Νοεμβρίου στο Δήμο Ελασσόνας για την πολιτική προστασία μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα. Τα θέματα της συζήτησης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την χειμερινή περίοδο 2021 – 2022 στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων  και παγετού. 


Ο Δήμαρχος Ελασσόνας απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες δήλωσε τα εξής: «Η πολιτική προστασία είναι κύρια προτεραιότητα της διοίκησής μας και για το λόγο αυτό εδώ και λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα μόνο για τα θέματα πολιτικής προστασίας ως Εντεταλμένος Σύμβουλος ο κ. Ιωάννης Νάνος. Ο δήμος μας δοκιμάστηκε αρκετά τον τελευταίο χρόνο, τόσο με το σεισμό και τις έντονες χιονοπτώσεις τον περασμένο χειμώνα, όσο και με την θεομηνία που έπληξε μεγάλο μέρος του δήμου μας στα μέσα Αυγούστου. Η συνεργασία του δήμου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, βοήθησαν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν. Αυτή εξάλλου η συνεργασία, η επικοινωνία και οι συσκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα του τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας, συμβάλει στην απόκτηση γνώσης και εμπειρίας».  

Στη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν αναλυτικά οι πρωτοβουλίες του κάθε φορέα, όπως η συντήρηση των μηχανημάτων και οχημάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου , η προμήθεια αλατιού, η σύσταση μητρώου ιδιοκτητών μηχανημάτων έργου, οι συντηρήσεις του δασικού οδικού δικτύου με τη συνεργασία του Δασαρχείου και του Δήμου και ο καθορισμός των περιπολιών από την Αστυνομία, την Θηροφυλακή, του Κυνηγητικού Συλλόγου και των Εθελοντών, όποτε απαιτηθεί. 


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολ. Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας Κων. Γαβριηλίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας Β. Καραλής, ως εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας η Βασ. Τσακνάκη, ο Διοικητής 361 ΠΑΠ Ελασσόνας Ιω. Τύμπας, ο Διοικητής Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρ. Μουταφίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Ελευθ. Μουλτσιάς, ο Δασάρχης Ελασσόνας Χρ. Αναστασόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ιω. Νάνος, οι αντιδήμαρχοι Φρ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Ιω. Δραγατσίκης, Κων. Έξαρχος και Χρ. Παπαδημητρίου, η  προϊσταμένη Πολ. Προστασίας Μελ. Δάσιου, η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχν. Έργων Χρ. Ζαρίφη, η Προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτ. Οδοπ. Αθ. Κλεισιάρη, ο Προϊστάμενος Τμ. Άρδευσης και Αρδ. Δικτύων Ιω. Κόνιαρης και ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Θυροφυλακής , της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και του Κυνηγητικού Συλλόγου Ελασσόνας ο Δημ. Νάκας.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr