Μαθητές της Λάρισας επισκέφτηκαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας



Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές της Β τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας επισκέφτηκαν  το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Tους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κώστας, με στελέχη του Europe Direct, ο οποίος τόνισε τις αξίες που πρεσβεύει η Ε.Ε., το ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία και τα οφέλη που απολαμβάνει η Χώρα μας ως ισοδύναμος εταίρος της Ευρωπαϊκής αυτής οικογένειας. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον ηγετικό και ενεργό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες στην ΕΕ και την παγκόσμια σκηνή γενικότερα.

Η επίσκεψη αυτή των μαθητών πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με σκοπό να ενημερωθούν για το ρόλο και τις δράσεις του Κέντρου Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και για τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η ενημέρωση έγινε από τον επικεφαλής του Κέντρου κ. Χατζηκαμαγιάννη Βασίλη και το συνεργάτη του Κέντρου κ. Γούλα Απόστολο, που εκτός από τα παραπάνω, αναφέρθηκαν και για τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2019 – 2024.

Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct - Περιφέρειας Θεσσαλίας, πάντοτε σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνδυασμό με τις προτεραιότητες και το μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αποτυπώνεται στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, έθεσε ως προτεραιότητα για το 2021 την ενημέρωση των θεσσαλών πολιτών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της ΕΕ.

Τους μαθητές συνόδευαν στην επίσκεψη στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας οι εκπαιδευτικοί κος Μαλάκος Σταμάτης, κα Καραγιάννη Βιβή, και κος Νίκου Βασίλης.


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr