Δήμος Λαρισαιων: Διακρατική συνάντηση Food Corridors


Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων μέσω τηλεδιάσκεψης η διακρατική συνάντηση του έργου «Food Corridors» που υλοποιείται στο πλαίσιο του  Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας URBACT III. Το έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων με σκοπό την προώθηση τοπικών και υγιεινών τροφίμων και την τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης.

Αρχικός ομιλητής ήταν ο κος Γεώργιος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής του Δήμου στο δίκτυο πόλεων του έργου για την προώθηση τοπικών και υγιεινών τροφίμων και την τόνωση των μικρών αλυσίδων παραγωγής και κατανάλωσης. Στη συνέχεια, η κα Ρίτα Απρίλη, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις πρωτοβουλίες του Δήμου για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής, την προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό.

Ο κος Γεώργιος Νταλός, εξωτερικός συνεργάτης του έργου, παρουσίασε τις προτεινόμενες τοπικές δράσεις του έργου, ενώ πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική επίδειξη της πιλοτικής δράσης που αφορά στη ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για την προβολή της γαστρονομίας της περιοχής και τη σύνδεση με τους παραγωγούς και επιχειρήσεις  τοπικών προϊόντων. 

Ακολούθησε η παρουσίαση των δράσεων του Κεντρικού Μαγειρείου από τη Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου, καθώς και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την κα Έφη Ζιώγα, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας. Τέλος, επιχειρήσεις και φορείς μέλη της τοπικής ομάδας δράσης παρουσίασαν τη δραστηριότητά τους για την προώθηση των προϊόντων τους, την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και τη σύνδεση με την ταυτότητα της περιοχής.


Στη συνέχεια, τα μέλη του δικτύου παρουσίασαν τις προτεινόμενες δράσεις των υπό διαμόρφωση τοπικών σχεδίων και τη δυνατότητα μεταφοράς στις συμμετέχουσες περιοχές, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διοικητική παρακολούθηση και τον προγραμματισμό των ενεργειών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο «Food Corridors» υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://www.larissa.gov.gr/el/food-corridors 

Πληροφορίες: Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων (Μαρία Νικολαΐδου, Χριστίνα Μητρούλα | τηλ. 2413-500237 | email: euprojects@larissa.gov.gr)



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr