Συμμετοχή της Λάρισας στα εργαστήρια (local Labs) του Ινστιτούτου Innovation in Politics!


Ξεκινούν σήμερα, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων, τα Τοπικά Εργαστήρια (Local Labs)  και οργανώνονται από το ινστιτούτο Innovation in Politics και τα οποία θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. 

Τα Local Labs αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν τους Δήμους να βρουν λύσεις σε επείγοντα ερωτήματα και να αναλάβουν αποτελεσματικές δράσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με την υποστήριξη ομάδας ειδικών και την αξιοποίηση κατάλληλων εργαλείων, οι τοπικές ομάδες θα υποστηριχθούν στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών, τη διαχείριση προκλήσεων και την αναζήτηση λύσεων σε θέματα που απασχολούν την πόλη τους. 

Μετά τα Τοπικά Εργαστήρια, την Άνοιξη του 2022, εκπρόσωποι διαφορετικών ομάδων από όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική θα συναντηθούν και θα μοιραστούν τα αποτελέσματά τους σε μια διεθνή Διάσκεψη Δημάρχων  (the ACT NOW Mayors’ Conference). Οι συμμετέχοντες θα μάθουν ο ένας από τον άλλο και θα ανακαλύψουν πώς να προωθήσουν την τοπική καινοτομία και να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις.


Η Λάρισα με χαρά συμμετέχει σε αυτή την καινοτόμα και πολύ δημιουργική διαδικασία μέσα από την οποία θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τεχνογνωσία και να συζητήσει αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης ζητημάτων που αφορούν στην εφαρμογή του ΣΒΑΚ στην πόλη ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των κατοίκων της. Επιπλέον, η συμμετοχή αυτή ενισχύει την εξωστρέφεια της πόλης και δημιουργία ευκαιρίες για δικτύωση και νέες συνεργασίες.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr