Η Άνγκελα Μέρκελ προανήγγειλε lockdown στη Γερμανία: “Δεν είναι επαρκή τα ισχύοντα μέτρα”



Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στη «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της.

Με την σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος.

Υπουργός Υγείας: “Στο τέλος του χειμώνα σχεδόν ο καθένας θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός”

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή «Δέλτα», είναι τεράστιος. Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Γενς Σπαν τόνισε ότι «δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr