Κορωνοϊός: Lockdown στις φυλακές Λάρισας και Τρικάλων - Τέλος σε επισκεπτήρια, άδειες, προφυλακίσειςΣε lockdown θα τεθούν τέσσερις φυλακές, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τα σωφρονιστικά καταστήματα του Κορυδαλλού, Τρικάλων, Άμφισας και Λάρισας, στα οποία διακόπτονται επισκεπτήρια, άδειες, μεταγωγές αλλά και προφυλακίσεις.

Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι σαρώνει τα καταστήματα κράτησης, καθώς από τους 11.100 κρατούμενους στη χώρα, οι περίπου 3.000 αρνούνται να εμβολιαστούν. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας 367 άτομα, 290 κρατούμενοι και 77 σωφρονιστικοί υπάλληλοι νόσησαν από κορωνοϊό.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, 6.140 κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν εμβολιαστεί, ενώ άλλοι 1.960 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να το κάνουν, αλλά πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν είχαν ΑΜΚΑ και αναμένεται η έκδοσή τους, προκειμένου και εκείνοι να εμβολιαστούν. Υπάρχουν, μάλιστα,  62 κρατούμενοι  που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση.


Πηγη: lifo.gr


Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr